Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A jakuzzi és a hidromasszázs egészségre gyakorolt hatásai

2022. 05. 19. 13:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Ma már bárki számára elérhető a hidromasszázs és a jakuzzi. Telepíthetjük saját otthonunkba, akár még egy lakótelepi lakásba is beépíthető.

Ha mégsem szeretnénk, vagy tudunk saját medencét, vagy egy hidromasszázskádat beszerezni, akkor érdemes havonta, de legalább negyedévente egy-egy wellness hétvégét beiktatni pihenésként, hiszen rohanó világunkban mindenkire ráfér a lazítás, és ez az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb kikapcsolódási forma. 
 

Kikapcsolódás

A rohanó, stresszes hétköznapokból kiszakadva az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, ha elnyúlunk a drspa.hu jóvoltából egy jakuzzi medencében, és élvezzük a pezsgőfürdő jótékony hatásait. Fürdősóval fokozhatjuk az élményt.

Ha lehetőségünk van rá, hívjuk meg barátainkat is, és egy pohár finom vörös bort kortyolgatva váltsuk meg a világot. Érezzük, ahogy a testünk minden négyzetcentiméterét jótékonyan átöleli a víz és a levegőbuborék. Kényeztessük testünket és a lelkünket, adjuk át magunkat a pihenésnek.

 

Lazítás

A kádban ellazulva kisimul az idegrendszerünk, pihen a szervezetünk, feloldódik, eltűnik a stressz, a feszültség, feltöltődünk energiával. Egész szervezetünknek jót tesz a víz pezsgése, a meleg víz ellazítja fájó, feszült izmainkat, lelazulunk.

A lazítás során a buborékoknak köszönhetően gyorsul a vérkeringésünk, csökken a vérnyomásunk. Könnyen meditatív állapotba kerülünk, béke költözik a szívünkbe és a lelkünkbe. Nemcsak a testünk, az idegrendszerünk, de az elménk is pihen, relaxál.

 

Megelőzés

A hidromasszázs tulajdonképpen felfogható egy alapos masszírozásnak is. Olyan, mintha egy erőskezű masszőr venne minket kezelésbe, de itt, a fúvókák beállításával magunk szabályozhatjuk azt, hogy milyen erősséggel, milyen szögben, hol, mennyi ideig érjen minket a gyöngyöző vízsugár.

Egy olyan természetes masszázs, amit a víz és a levegő keveréke hoz létre az alkalmazott technika segítségével. Testünk hőmérséklete az alkalmazott technológia és a meleg víz hatására megemelkedik, ezáltal növekszik a vér által szállított oxigén mennyisége.

Ez jótékonyan hat a bőrünk állapotára, mert pólusaink kitágulnak, így a már kialakult cellulitisz kezelhető, csökkenthető, rendszeres használattal jelentősen javítható, további kialakulása meggátolható.

Ha egy kicsit náthásak vagyunk, a párás levegő kitisztítja orr-, arc- és melléküreg járatainkat, így akár egy nagyobb náthát, komolyabb megfázást is kikezelhetünk, de meg is előzhetjük, ha időben elkapjuk. Kozmetikai szempontból is eredményes a használata, elősegíti a bőr regenerálódását. A kitágult pólusokon keresztül a krémek, szérumok könnyebben szívódnak fel.

 

Egészségügyi hatások

Túl azon, hogy a jakuzziban töltött idő nagyon kellemes, az egészségünkre is jótékonyan hat. A mozgásszervi panaszaink enyhülnek, csökkenti a reumatikus tüneteket, megelőzi a visszerek kialakulását.

A hidromasszázs hatására felpezsdül a nyirokkeringésünk, ezáltal a méreganyagok könnyebben távoznak a szervezetünkből, az immunrendszerünk turbó fokozatba kapcsol.

Az emésztésünket is optimalizálja. Anyagcsere zavarok esetén is hasznos, elősegíti, gyorsítja a fogyást. Emellett a visszereinkre is jó hatással van, a szorongásunkat pedig csökkenti, mert lassul a szívverésünk.

A hidromasszázs nem csak átmozgatja az izmainkat, masszírozza ízületeinket, de fájdalomcsillapító hatása is van. Ha valaki nagyon gyakran migrénben szenved, a legjobb, amit tehet, ha rendszeresen használja a jakuzzit, ugyanis ennek hatására az erek kitágulnak, csökkenni fog a fejfájásunk.

Az erek tágulásának nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre, hiszen az érrendszerünk testünk legnagyobb szerve. Érhálózatunk teljes hossza kb. százezer kilométer, ami azt jelenti, hogy legalább két és félszer hosszabb, mint a földünk kerülete.

Nem véletlen, hogy az egyik legösszetettebb és legfontosabb szervünk, hiszen maga az élet folyik benne. Az erek egészsége egész szervezetünkre kihat. Ha jó a keringésünk, akkor az sok mindenben védelmet nyújt számunkra.

A hidromasszázs és meleg víz hatására kitágult erekben gyorsabb a véráramlás, a hajszálereken keresztül több helyre és mélyebben jut el az oxigén. Nem lesz ödémás a lábunk. A májunk egészségét is védi a jó érhálózat, mert a gyorsabb keringés során nem lesz érelzáródásunk. Ezáltal a stroke kialakulásának esélye is csökken.

A porcok kiszáradása is megelőzhető, ami segíti az ízületek munkáját, nem alakul ki csontosodási zavar, ami a sérv kialakulását idézheti elő. Megelőzhető az aranyér, inkontinencia kialakulása is a jó vérkeringéssel, mert tónusban tartja záróizmainkat.

Szemünk vérhálózatára is segítőleg hat, késlelteti, rendszeres használata gátolja a szinte népbetegségnek számító szürkehályog kialakulását. Az agyi funkciók jó működését is fokozza, nem leszünk feledékenyek, tudni fogjuk, miért mentünk ki a konyhába, bevásárolhatunk lista nélkül is, mert fejben tudjuk tartjuk a vásárlandó dolgokat.

 

Fokozott figyelem

A terhesség korai szakaszában nyugodtan jakuzzizhatunk, de az utolsó harmadban kerüljük használatát. Nagyon idősek és betegségből nemrég felépültek viszont óvatosan vegyék igénybe ezt az eszközt. A legjobb, ha minden esetben megkérdezzük kezelőorvosunkat, aki szakvéleményt tud adni.

Ne feledjük, a jakuzzi egy életforma, bátran lépjünk ki a hétköznapokból, és lépjünk be a hidromasszázs világába!

Kép forrása: drspa.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Örömteli pillanatok az egész család számára!

Ismerd meg a Hotel Narád & Park**** gyerekbarát szolgáltatásait! Megnézem