Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A világ legegyedibb szaunája, a Grotto szauna

2023. 01. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Magán szauna a világ végén a vízpart mellett sziklába ágyazva egy magánszigeten, ami inkább tűnik egy ősi barlangnak? Kanadában semmi sem lehetetlen. Kívül egyenes, szigorú váz, belül görbe, lágy belső tér, mellőzvén az éles sarkokat. A kilátás pedig magáért beszél.
Manapság annyi különleges szauna létezik már, hogy nagy kihívást jelent a tervezőknek, ha ki akarnak tűnni a többi közül. A Grotto, azaz magyarul Barlang-szauna Kanadában a Huron-tavon található, a Sans Souci-sziget hatalmas szikláiba ágyazva. A Huron-tó a világ harmadik legnagyobb édesvizű tava, nem csoda, hogy a National Geographic rangsorolása szerint ebből a szaunából a leggyönyörűbb a naplemente.
A világ legegyedibb szaunája, a Grotto szauna
A kanadai Partisans építészstúdió tervezői különleges eljárással, 3D szkennerrel alkották meg a letisztult, külsőre egyszerű, az őskori ember lakóhelyéül szolgáló barlangok által inspirált, 75 m2-es modellt. Belsejében a melegséget árasztó és exkluzív, elszenesített cédrusra esett a választás.
A világ legegyedibb szaunája, a Grotto szauna
Az egyes elemeket energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve gyártották. Szabályozott szellőztető ventillátora megakadályozza a penészgomba, vagy bármilyen rothadás kialakulását. A cédruslemezekbe faragták a szellőző pórusokat. Energiatakarékos alumíniumfóliát ragasztottak minden belső felületre, ami lehetővé teszi a fa kiterjedését és egyenletes elosztását a hő mozgásával. A nyílászárók tripla üvegezéssel készültek, hogy jobban megtartsák a hőt. Az ablakok hatalmasak és szabálytalan alakúak. Egyik a vízre néz, a másik kettő a tetőn és oldalt kapott helyet, a belső, ívelt tér pedig a Huron-tó hullámait idézi.
A világ legegyedibb szaunája, a Grotto szauna
A tervezők a megjelenés kigondolásakor arra törekedtek, mintha a kabin már réges-rég ott állna, masszívan beágyazódva a gránitba. Érdekes ez az ellentmondás, hiszen bár antiknak szánták durva, kopott fadeszkák borítják, mégis a legújabb, legmodernebb gyártási technológiát használták hozzá. Amint elkészültek az elemek gyártásával, hajóval vitték azokat a helyszínre, majd három hét alatt meg is építették.
A világ legegyedibb szaunája, a Grotto szauna
A szaunát egy dizájn verseny hívta életre, melyet természetesen meg is nyert a legjobb fa dizájn kategóriában. Díjazták a lenyűgöző anyagkezelést, az egyediséget és a technikai kivitelezést.
Sajnos a publikum számára jelenleg a létesítmény nem elérhető, kizárólag privát alkalmakra bérelhető.
Képek forrása: www.archilovers.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem