Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Az infraszauna előnyei az idősebbek számára

2017. 02. 10. 20:00
Forrás: Spatrend Online
Wellness
A kor előrehaladtával szervezetünk hőálló-képessége csökken, sokan egyre nehezebben viselik a finn szaunák forróságát is. Nem kell lemondania az idősebb korosztálynak sem a szauna jótékony hatásairól. Az infraszauna kevésbé meleg és számos más előnye is van.
A testben lezajló öregedési folyamatok jelentős hatással vannak a verejtékmirigyek munkájára, amely gyengül az idő múlásával. Ehhez jön még az erek rugalmatlansága és a keringési rendszer gyengülése, és ezek együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy az idősebb szervezet számára a mértéktartóbb infraszauna válik ideálissá.
A finn szaunához hasonló pozitív hatásokkal, de alacsonyabb hőfokon élvezhető infraszauna nemcsak kellemesebb környezettel várja az idősebb generáció tagjait, de ízületi panaszaikat is csökkenti. Az izom- és csontrendszeri panaszok, az ízületi megbetegedések és a merevség okozta kellemetlenség is jelentősen javítható vagy teljesen meg is szüntethető a rendszeres infraterápiás kezeléseknek hála. A kezelés gyakoriságáról és hosszúságáról érdemes kikérni szakember tanácsát, aki összeállíthatja a személyre szabott legjobb gyógymódot, hogy az aztán az otthon biztonságában és kényelmében elvégezhető legyen.

Szóljon hozzá