Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

„Egy nap megváltoztathatja az életed!” – itt a wellness világnapja

2018. 06. 07. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
2018. június 9., a wellness világnapja, melynek célja, hogy e napon a figyelem az egészséges életmód felé forduljon. A kezdeményezéshez a hazai fürdők is csatlakoztak, és ingyenes programokkal készülnek.
A Global Wellness Day kezdeményezésére az idén 100 országban közel 4.000 létesítmény, szolgáltató (pl. spa, szálloda, fürdő, fitneszterem, tánciskola) és más szervezet csatlakozott és kínál programokat, figyelemkeltő rendezvényeket.

Hét pont, ami meghozhatja a változást

A Global Wellness Day üzenete egyszerű javaslatokkal él:
1. Sétálj egy órát!
2. Igyál több vizet!
3. Kerüld el a műanyag flakonokat!
4. Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
5. Tegyél jót valakivel!
6. Vacsorázz együtt a családdal!
7. Menj aludni este 10-kor!
Talán első hallásra nem minden pont tűnik azonnal és problémamentesen teljesíthetőnek, de megéri tenni egy próbát. Kockáztassanak és kísérletezzenek, vajon hány pontot sikerül elsőre teljesíteni! Ha napról napra, hétről hétre több javaslat mellé kerül pipa ezen a listán, érezni fogja a változást. Javul a közérzete, lelki és fizikai állapota, egészen más színben látja majd a világot és az önt körülvevő embereket.
Ebben az évben külön figyelmet fordítanak a gyerekekre (GWD KIDS - “kids project”) az emelkedő elhízási rátára, világméretű depresszióra és a jövőbeni bűnözési arányok csökkentésére. A non-profit kezdeményezés népszerűsítésében, szakmai támogatásában, egyedi programokkal és eseményekkel is támogatják az alábbi szolgáltatók.

Fürdőkben is lesznek programok

A világnapon, a fővárosban a Gellért és a Széchenyi fürdőben lesznek idegenvezetések, ez utóbbiban gyógyvízkóstolással. A Gellért fürdőben állapotfelmérésre (biológiai életkor mérés, testösszetétel mérés) is lehetőség lesz e napon, és az érdeklődők különleges programokon is részt vehetnek: hangwellness és lélektánc háromszor lesz a nap folyamán. 
A kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben egész nap fitness programokkal várják az érdeklődőket a Global Wellnes Day alkalmából: alakreform Rubint Rékával, alakformáló aerobic, vízi aerobic, zumba, aqua zumba... További részletekért kattintson: Global Wellness Day a Kumániában.
A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum vízi tornával és kényeztető szaunaprogramokkal várja vendégeit június 10-én, a wellness világnapja alkalmából. Az eseményről bővebben itt olvashat: Wellness világnap a Hungarospa-ban.
A résztvevőkről és további programokról a lenti képre kattintva tájékozódhat :
 „Egy nap megváltoztathatja az életed!” – itt a wellness világnapja