Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gyógymasszázs vs. wellness masszázs - mi a különbség?

2014. 07. 09. 10:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A gyógymasszázsok körébe tartoznak a frissítő és sportmasszázsok, a svédmasszázs, a nyirokmasszázs és a reflexzóna masszázs. Céljuk nem a kényeztetés, hanem izomrendszerünk karbantartása, vagy kifejezetten a gyógyítás.
Általános jellemzői:
  • javítja a vérkeringést
  • fokozza a vérellátást a bőrben és az izomzatban
  • a letapadásokat megszünteti, izmok rugalmasságát növeli.
  • csillapítja az esetleges a fájdalmakat
  • sokféle fogás jellemzi (simítás, gyúrás, paskolás, dörzsölés, ütögetés) melyek részben lazító, részben stimuláló hatásúak
Mindig a fizioterápiás kezelés része, kúraszerűen alkalmazzák. A gyógymasszázsokat gyógymasszőrök végezhetik, akiknek a beteget teljes összefüggésében kell szemlélniük.
Például a megrándult bokájú beteg, kíméli a sérült lábát, ezért csípő ízületeiben és a háta alsó részén megfeszíti az izmait. Így a hát izmaiban is megbomlik az egyensúly, ezért a kiegyensúlyozatlanság hatására megfeszülnek a nyakizmok is, amelyek fejfájást okozhatnak. Csupán a nyakizmok kezelése nem fogja megoldani a problémát, mert a fájdalom és a deformitás más pontból ered, tehát nem helyi problémáról van szó.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/12989/gyogymasszazs-terapias-fontossaga
Például egy megrándult bokájú beteg, ha kíméli a sérült lábát, a csípőízületeiben és a háta alsó részén megfeszíti az izmait. Ezért a hát izmaiban is megbomlik az egyensúly, megfeszülnek a nyakizmok, amelyek fejfájást okozhatnak. Csupán a nyakizmok kezelése tehát nem fogja megoldani a problémát, mert a fájdalom és a deformitás más pontból ered, nem helyi problémáról van szó.
A reflexzóna masszázs célja, hogy a msszázzsal belső szerveinkre hasson. Legjellemzőbb formája a talpmasszázs, hiszen talpunk számtalan idegvégződése szerveinkkel van összefüggésben.
A svédmasszázs a TB-alapon igényelhető orvosi gyógymasszázs egy formája, a nyirokmasszázs pedig egy speciális betegség, a nyiroködéma kezelésére végzett gyógymasszázs.
A wellness masszázsok alapvető célja nem a gyógyítás, hanem a kényeztetés. Sokszor aromaolajakat, különféle krémeket használnak hozzá. Jellemzően hotelekben, masszázsszalonokban vehetjük igénybe. Külön kategóriája az egzotikus masszázs, ilyen például a lávaköves masszázs.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...