Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hogyan védjük a hajunkat nyáron?

2024. 06. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A nyarat mindenki várja, de ne felejtsük el, hogy a bőr mellett a haj is különleges ápolást igényel, hiszen ugyanúgy érhetik káros hatások.

Hogyan védjük a hajunkat nyáron?

A hajunkat éppen úgy ápolni és védeni kell, mint a bőrünket, hiszen pontosan olyan érzékeny, a napsugárzás pedig különösen károsító hatású lehet számára. Mindig használjunk olyan sampont, amelynek színtartó, fényvédő hatása van, zseléből, hajlakkból pedig válasszunk olyan termékeket, amelyek védenek az UV-sugárzástól.
A napfény és a víz együttes hatása festett hajnál árnyalatvesztést, fakulást, natúr hajnál világosodást okoz. Amikor napozás után visszatértünk szobánkba, akkor legalább egyszer kevés samponnal, bő vízzel öblítsük le a hajunkat, és tíz-tizenöt percre helyezzünk fel balzsampakolást, különösen a tengerparton, a sós víz ártó hatása miatt. Később ezt is öblítsük le, majd loboncunkat csomómentesre fésüljük. Festett hajnál használjunk színfrissítő, színélénkítő sampont, ennek segítségével megőrizhetjük az eredeti színt, nyaralás után pedig az első út a fodrászhoz vezessen, mert a legegészségesebb hajnak is szüksége van egy frissítő vágásra.
Amikor előre tudjuk, hogy a nap nagy részét a szabadban, fedetlen fővel töltjük majd, fújjuk be hajunkat egy speciális permettel - ez a drogériákban és a szakboltokban megvásárolható - amellyel megvédjük frizuránkat a káros sugárzásoktól, így megakadályozzuk, hogy a nap kiszívja azt. Tóparton vagy tengerparton ezt a műveletet ismételjük meg legalább négy-öt alkalommal.

Ha pont azt szeretnénk, hogy a naptól világosabb legyen a hajunk...

Persze más a helyzet, ha kifejezetten a napszítta fürtök szerelmesei vagyunk. Az alábbi két mód segíthet világosabb árnyaltúra varázsolni tincseinket, ha a hajszínünk amúgy természetes szőke, vagy világos barna.
  • A kamillateával történő öblítés világosabb árnyalatot ad frizuránknak, az ecetes vízzel történő öblítés pedig szép fényt kölcsönöz hajunknak.
  • Vízparton hajunkat folyamatosan locsoljuk citromos vízzel (persze igazi facsart citromot használjunk, ne bolti citromlét), ez és a nap együtt igazán szép színt eredményez és nem utolsó sorban, a folyamatosan vizes hajjal elkerülhetjük a napszúrást is.

Ezt tegyük a hosszú hajjal

Nyárra van, aki szerint mégis jobb rövidre vágatni frizuránkat, így nincs vele gond. Aki azonban ragaszkodik a hosszabb hajhoz, mindig ügyeljen arra, hogy a legrövidebb szálat is össze tudja fogni egy praktikus lófarokba vagy kontyba, vagy ha mégsem, úgy legyenek kéznél olyan hajcsattok, amikkel feltűzhető a haj, ha például vízbe megyünk.

Néhány tipp a strandfrizurákhoz

  • A mókás kalapok és a hatalmas kendők a strandon nagyon jól mutatnak ? és a leghatásosabb fényvédők.
  • Hosszú hajból az egyik legegyszerűbb strandfrizura a szorosan, simára összefogott copf, épszerű nevén a lófarok. Hogy díszítsük, precízen meghúzott cikcakk választékot tehetünk bele, vagy akár a keletnémet erotikus filmipar nosztalgikus utóérzéseként oldalt két copfba is foghatjuk hajunkat, oldalt a fülre fésülve.
  • Nagyon menők a színes hajgumik és műanyag összefogó alkalmatosságok is.
  • Készíthetünk balerinakontyot úgy, hogy a simára fésült hajat a fejünk búbján összegumizzuk szoros lófarokba, majd körbetekerjük a tincseket és hullámcsatokkal rögzítjük a kontyot.
  • Félhosszú hajból könnyen és gyorsan készíthetünk bohókás vízparti frizurát. A hajat sok rövid választékkal osszuk tincsekre és ezeket tekerjük addig, míg összecsavarodnak. Végül úgy tűzzük fejre, hogy a hajvégek szálkásan kiálljanak.
  • A rövid frizurát egy kis zselével, viasszal pár perc alatt újjávarázsolhatjuk - úszás után az ujjaink és egy kevés fantázia segítségével helyes tépett tincseket készíthetünk a fejünkre.

Hogyan hozzuk rendbe az igénybe vett frizuránkat?

A nyári nap és a friss levegő hajunknak is, bőrünknek is jót tesz. A nyaralás ideje alatt mégis ügyeljünk arra, hogy fedjük fejünket valamivel, és ne töltsünk túl sok időt a tűző napon. Ha a sós víz és a nap mégis picit igénybe vette hajkoronánkat, semmi gond, az igazán lestrapált, rossz állapotban lévő hajra is van természetes gyógyír.

Jót tesz például, ha samponozás előtt, lehetőleg házi készítésű majonézből készítünk pakolást a hajra. Ha nagyon rossz állapotban van a haj, akkor meleg olajos kezelésre van szükség. A haj legfontosabb kondicionálója a fejbőr termelte természetes zsír, de szükség esetén nagyon jó hatással vannak a növényi olajok, a szezámolaj, az olívaolaj. A legjobb ilyen célra a jojoba olaj, ugyanis a molekulasúlya ugyanannyi, mint a fejbőr természetes zsírjáé, ezért ez pótolja legjobban a hiányzó zsíranyagot.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem