Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Ízületi panasztól a migrénig: 7 eset, amikor segít az akupunktúra

2022. 08. 09. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Az akupunktúra lényege, hogy apró tűkkel hatolnak be a bőr rétegeibe és meghatározott pontokat ingerelnek vele. Nem is gondolnánk, milyen hatásos kezelése lehet ez a betegségeknek.
Az akupunktúra az egyik legszélesebb körben elterjedt alternatív gyógymódnak számít. Alkalmazása során speciális tűkkel hatolnak a bőrfelszín alá azért, hogy az idegvégződéseket serkentsék.
A hagyományos kínai orvoslás gyakorlataként jött létre 4-5000 éve, népszerűsége mára már az egész világon elterjedt. Az energiacsatornák, amik a testen végigfutnak, tűvel stimulálhatók, és ez visszaállíthatja az egészséges áramlást a testben. Amint ezek a pontok a tűvel érintkeznek, olyan vegyi anyagok termelődnek, amik a fájdalomérzetet is megváltoztatják. A tűk nagyon vékonyak, sokan szúnyogcsípésként írják le az érzést, de van, akinek egyáltalán nem is fáj, mikor a tűt a helyére illesztik.

Miért érdemes kipróbálni?

1. Csökkenti a krónikus fájdalmat

A legtöbben emiatt is keresik az akupunktúra lehetőségét leggyakrabban, és a kutatások is bizonyították ennek érvényességét. A fájdalomcsillapító hatású akupunktúrás kezelések segíthetnek a stressz által okozott fájdalmakon, a rossz alvási szokásokon, vagy olyan régi sérüléseknél, amik sosem gyógyultak be igazán. A krónikus térdfájdalmakkal küzdőknek is erősen ajánlják.
2. Kezeli az ízületi gyulladásokat
Több millió embert érint világszerte ez a betegség, amin legtöbbször csak napi gyógyszerbevitellel tudunk enyhíteni. Mivel az akupunktúrás pontok olyan idegvégződéseknél találhatók, mint a térd, a hát vagy ízületeink, ezért célzottan lehet gyógyítani.
3. Enyhíti a migrént
A migrén és a fejfájás enyhítése céljából végzett akupunktúrás kezelések hatékonyságát kutatások bizonyítják. De a krónikus nyaki fájdalmakban szenvedőknek is megéri kipróbálni, mert sokszor, ha a feszült nyaki izmokat rendszeresen kezelik, azzal a fejfájás magától is elmúlhat. Az akupunktúrás kúrát követően fejfájásaink ritkulni fognak, illetve erősségük is lényegesen csökkenni fog. 
4. Enyhíti az émelygést, hányingert
Létezik egy speciális akupunktúrás nyomáspont az alkar alján, a csukló közelében, ha itt stimulálják, az csökkentheti a hányinger okozta émelygést, szédülést és tengeribetegséget. A kemoterápia mellékhatásaként jelentkező szédülést is enyhíti az akupunktúra.
5. Kezeli a szorongást
A gyógyszeres mellett kiegészítő kezelésként javasolják az akupunktúrát az idegrendszeri szorongás csökkentésére. A kimerültség, a túlzott fáradtság, a stressz is ide vezethetnek. Az akupunktúrás pontok stimulálásán keresztül növelhető a szervezet ingerületátvivő anyagainak mennyisége, így a panaszok egy idő után el is múlhatnak.
6. Csökkenti az álmatlanságot
Kevesebb, mint öt hét alatt a rendszeres akupunktúra jelentősen csökkentette az álmatlanság jelenlétét és hatásait a vizsgálati csoportban. A legmegbízhatóbb gyógymódnak is nevezik, ami segíthet az alvászavar leküzdésében.
7. Csökkenti az emésztési zavarokat
A rendszeres akupunktúrás terápiával csökkenthető a gyomorégés, a reflux, a felpuffadás és az emésztési zavarok. A működési zavarok leggyakoribb oka a helytelen táplálkozás, de emocionális problémák is okozhatnak ilyen panaszokat.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...