Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Kávékülönlegességek otthon készítve?

2022. 06. 15. 14:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Az elegánsabb termálfürdőkben mindannyian találkozhattunk már a különféle ínyenc kávés finomságokkal. Bizonyára a legtöbb ember számára ezek valóban kuriózumot jelentenek, azonban az ilyen kávékülönlegességeket nagyon egyszerűen elkészíthetjük a saját otthonunkban is. Számtalan recept elérhető az interneten, mi viszont összegyűjtöttük a három legnépszerűbbet, amelyek akár az otthoni medencézést is feldobhatják a kánikula idején.

Gyümölcsös jegeskávék

A nyári melegben az egyik legnépszerűbb kávékülönlegességet a gyümölcsös jegeskávék jelentik. Elkészítésük roppant egyszerű, akár olcsóbb kávéőrlemény vagy prémium minőségű Tassimo kávékapszula is lehet az alapjuk – csupán arra figyeljünk, hogy saját ízvilágunknak megfelelő kávéalapot válasszunk. A lefőzött kávét töltsük ki egy nagyobb pohárba, édesítsük ízlés szerint, majd pedig ezt öntsük fel száz százalékos gyümölcslével. Ezután töltsük meg tetszés szerint jéggel, és máris készen van a kávézókban és egyéb vendéglátó egységekben kínált nyári különlegesség. Az ilyen gyümölcsös jegeskávék között pedig különösen népszerű változat, mikor narancslevet használunk a kávénk felhígításához – hiszen a narancs és a kávé íze tökéletesen harmonizálnak.

 

Habos kávécsodák

A habos kávékról önkéntelenül is a relaxáció és az elegancia jut eszébe a legtöbbeknek. Sokan azonban nem is gondolnák, hogy ezek mennyire egyszerűen elkészíthetőek a saját otthonunkban. A kész kávénk megfelelően ízesítsük cukorral és tejjel, majd pedig erre kell ráöntenünk a tejhabot. Utóbbi elkészítése sem túl nagy ördöngösség. A felmelegített tejet rakjuk egy kisebb edénybe (ez akár egy nagyobb bögre is lehet), majd pedig ezt tejhabosítóval vagy habverővel dolgozzuk át. Miután a hab megfelelő állagú, csorgassuk szépen egy pontra fókuszálva a kávénk tetejére, így valóban jól kinéző, rétegelt habos kávét kapunk.

 

Kardamomos török kávé

A török kávé a közel-keleti kultúra egyik ikonikus italának számít. Intenzív ízhatása és zaccos állaga miatt pedig a világon mindenhol közkedveltté vált. Elkészítéséhez nincs másra szükségünk, csupán ízlés szerint egy lábosban a kávézaccot vízzel felönteni, majd pedig azt felforralni. A megfelelő eredmény érdekében megéri többször levennünk kis lángra (vagy épp teljesen kikapcsolni) tűzhelyünket, és újra forralni. A forrásban lévő kávéhoz viszont pár kiskanál kardamomot keverve valóban különleges italt kapunk. Az így elkészült kávét töltsük ki csészébe, ízlés szerint édesítsük, kavarjuk fel, majd utána hagyjuk állni kicsit.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...