Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Kiegészítő és alternatív gyógymódok fajtái

2020. 05. 14. 13:22
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Sokféle kiegészítő és alternatív gyógymód létezik. Íme, itt van ötféle, széles körben gyakorolt kiegészítő és alternatív gyógymód.

Természetes Termékek

Az Egyesült Államokban a leggyakrabban alkalmazott kiegészítő gyógymódok két alcsoportnak az egyikébe esnek: természetes termékek vagy elme-test gyakorlatok.
A természetes termékeket gyakran étrend-kiegészítőként árulják, és tartalmazhatnak gyógynövényeket, probiotikumokat, antioxidánsokat, omega-3 zsírsavakat, kémiai anyagokat, például glükózamin-szulfátot és kondroitin-szulfátot (ami két olyan szer, amik állítólag hozzájárulnak a csontízületi gyulladás kezeléséhez), és még számos más anyagot is.
A 2012-es National Health Interview Survey felmérésben a kutatók megállapították, hogy az elmúlt évben, a vitaminokat és ásványi anyagokat nem számítva, az amerikai felnőttek 17,7 százaléka használt már étrend-kiegészítőt, például cbd-olajat, amiről - a cbdcibdol.hu szerint - ismert, hogy jó hatással van a táplálkozásra. A leggyakrabban használt természetes termék az a halolaj volt, ami egy omega-3-ban gazdag anyag, és ami állítólag megvéd az olyan betegségektől, mint a szívbetegség.

Elme-Test Terápiák

Az elme-test terápiák - amik az NCCIH szerint a második leggyakrabban alkalmazott kiegészítő gyógymódok kategóriájába tartoznak - tipikusan olyan technikákat foglalnak magukban, amik kifejezetten az elmének a testfunkciókat befolyásoló és az egészséget javító képességét fokozzák.
A hipnoterápia az elme-test terápiáknak egy népszerű fajtája. Hipnózisként is ismert, és néhány tudományos tanulmány szerint elősegíti a fogyást, enyhíti a hátfájást és segíti a dohányzásról való leszokást.
A meditáció, amit már régóta alkalmaznak a nyugalom elérésére, egy elme-test terápia, ami ígéretes megközelítésnek látszik egészségesebb vérnyomás és mélyebb alvás elérésére. Arra is van bizonyíték, hogy a meditáció olyan embereknek is segíthet, akik krónikus fájdalomtól, szorongástól, félelemtől és depressziótól szenvednek.
A jógát, amellett, hogy a legtöbbször inkább csak a testmozgásnak egy formájaként és a stressz csökkentésének eszközeként alkalmazzák, elme-test terápiaként is szokták alkalmazni. És tényleg vannak olyan kutatások, amik azt mutatják, hogy a jóga segíthet kezelni az olyan betegállapotokat, mint a szorongás, álmatlanság, migrén és a depresszió.

Alternatív Orvosi Rendszerek

A kiegészítő és alternatív gyógyászat gyakorlói közül sokan, alternatív gyógyászati rendszereknek a terápiáit és gyógyító gyakorlatait alkalmazzák, például a homeopátiának és a természetgyógyászatnak a terápiáit és gyógyító gyakorlatait.
Az alternatív gyógyászati rendszerek között vannak még más országokból származó, hagyományos gyógyászati rendszerek is, mint például az Ayurveda (egy fajta alternatív gyógyászat, ami Indiából származik) és a hagyományos kínai orvoslás (HKO). A HKO-ból van pár olyan terápia, amit gyakran alkalmaznak az Egyesült Államokban, például ott van az akupunktúra, az akupresszúra és a gyógynövények.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...