Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Óriási magyar siker az év első nagy szaunamester versenyén

2019. 02. 06. 18:36
Szerző: Zelenák János  Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Szép Boglárka, a debreceni Aquaticum szaunamestere nyerte a női nemzetközi Freestyle Masters versenyt.
Az év első nagy nemzetközi versenyén Szép Boglárka nagy csatában nyerte meg az első helyet a címvédő lengyel Kasia Klajn előtt. A versenyen, amelyet 2019. január 31. és február 3. között rendeztek meg Schwangau-ban, mindkét lány veretlenül jutott a döntőbe, ahol háromszáz ember vastapsa mellett, óriási lendülettel „küzdöttek” egymással. Boglárka győzött, így veretlenként nyerte meg Magyarországnak a 2019-es Freestyle Masters-t. A lengyel Kasia Klajn mögött honfitársa, az idei páros világbajnok, Karolina Jarząbek lett a harmadik.
A verseny négy napja óriási izgalomban telt a Kristall Therme 300 fős nagy szaunájában, a népes magyar szurkolótábor, köztük 23 hazai szaunamester leírhatatlan hangulatot teremtett a programokon, zúgott a Ria-Ria-Hungária.
Szép Boglárka és a magyar szurkolótábor

Mi is ez a Freestyle Masters?

A Freestyle Masters egy különleges, improvizációs verseny szaunamestereknek, amelyet Rob Keijzer, a háromszoros szaunamester világbajnok talált ki és szervez, először 2017-ben rendezte meg.
A verseny a szaunamesterek általános tudását, a professzionalitást, improvizációt, a gyakorlatot, az általános képességeket és a pillanatnyi tudást díjazza. A mestereket párokba sorsolják, akik először egymás ellen „küzdenek”. Ketten vannak bent a szaunában egyszerre, de maga a szauna hatalmas, bőven elfér benne a két mester. A program három részből áll. Míg az első két körben modern-klasszik stílusé a főszerep, így főként a zenével való harmonikus együttműködés számít, a harmadik kör az igazi towel fight, ahol mindenki megmutathatja, mit tud.
Óriási magyar siker az év első nagy szaunamester versenyén
A Kristall Therme 300 fős versenyszaunája
A nagy show-t a vendégek is imádják, hiszen igazi szaunabuli, ahol ugyan játékos barátsággal, de nagy nevek, igazi profik „feszülnek egymásnak” a szaunában.

Hamarosan itthon is versenyeznek a mesterek

A nemzetközi improvizációs szaunamester verseny nemzeti változata hamarosan megérkezik Magyarországra is. Az első hazai improvizációs verseny február 15-17. között lesz a Bükfürdő Thermal & Spa szaunavilágában, természetesen Rob Keijzer, Szép Boglárka, a szaunamester világbajnokság magyar fordulójának győztese, Farkas Evelyn, továbbá számos külföldi és hazai szaunamester részvételével.

A Freestyle Masters 2019. dobogósai

Nők:
  1. Szép Boglárka (Magyarország)
  2. Kasia Klajn (Lengyelország)
  3. Sarah Niederkofler (Olaszország)
Férfiak:
  1. Gianluca Bellantoni (Németország)
  2. Jareth Geluk (Hollandia)
  3. Łukasz Dłużniewski (Lengyelország)
A hazai szurkolótábor további beszámolói hamarosan a Facebook SzaunaVilág csoportjában is olvashatóak lesznek.
A nyitóképen a Kristall Therme 300 fős nagy szaunája látható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide