Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Bükfürdő egyre népszerűbb

2013. 02. 04. 13:28

Fürdőzés
Az elmúlt 5 év legmagasabb vendégforgalmát érte el tavaly a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum.
A tavalyi évben 50 éves jubileumát ünneplő létesítmény - a gazdasági válság ellenére is - több vendéget fogadott, mint 2011-ben. 2012. január 1. és december 31. között összesen 862 322 belépőt értékesített a társaság, amely közel 40 ezerrel (4,7 %-kal) haladja meg a - már amúgy is magas, országosan is kiemelkedő - 2011. évi belépőszámot, és a társaság bevétele meghaladta a nettó 1,6 Mrd Ft-ot. A létesítmény fennállása óta több mint 32 millió vendéget fogadott. Ezen adatok, valamint a KSH vendégstatisztikai adatai is igazolják, hogy Bükfürdő - amely már 1979 óta országosan kiemelt gyógyhely - továbbra is Budapest mellett hazánk három leglátogatottabb fürdővárosa (Hévíz, Hajdúszoboszló, Bükfürdő)között szerepel.
Amint a település, úgy a fürdő vendégköre is folyamatosan változik, egyre nagyobb arányt képviselnek a családos, gyermekkel érkező látogatók, ám a különleges adottságú gyógyvíznek köszönhetően még napjainkban is rendkívül magas a gyógyulni vágyók létszáma. Több mint 30 országból érkeznek a településre vendégek, egyre nagyobb számban vannak jelen a német, osztrák vendégeken kívül a cseh, lengyel szlovák és orosz turisták. A belföldi forgalom a SZÉP Kártya kapcsán várhatóan az idei évben erősödni fog, előnyös lenne azonban a szolgáltató és a felhasználó számára is, ha az egyes alszámlák komplexitása biztosított lenne.
A 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében szinte minden elemében megújított komplexum fejlesztései természetesen az elkövetkezendő időszakban is tovább folytatódnak. A bővítések, felújítások között szerepelnek meglévő épületek rekonstrukciós munkálatai, energetikai és vízbázisvédelmi fejlesztések és természetesen attrakciófejlesztést célzó beruházások is. Ezek egy része jelentős költségvonzattal jár, a társaság a szükséges tervekkel, engedélyekkel részben már rendelkezik, amennyiben a lehetséges források megnyílnak, a fejlesztések azonnal elkezdődhetnek.
A legutóbbi fejlesztéssorozat eredményeként átadott exkluzív Szaunavilág a napokban fogadta 50 ezredik látogatóját. 2011-es nyitása óta már több alkalommal biztosított helyszínt rangos Szauna Szeánsz Oscar versenyeknek, amelyeken a fürdő szaunamesterei minden alkalommal kiváló eredményeket értek el.
A fejlesztések mellett az idei évben is számos változatos programmal, akcióval kedveskedik a fürdő vendégeinek, melyekről bővebb információ a bukfurdo.hu honlapon érhető el.
Fürdőajánló
Bükfürdő Thermal & Spa
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Stílusos makói nyári vakáció – előfoglalási kedvezménnyel!

Hozza egy lépéssel közelebb a nyarat! Foglalja le Gloriusos nyaralását 3-5 éjszakára akár 15% kedvezménnyel és AJÁNDÉK fürdőbelépővel a megújult Hagymatikumban! Pihenje ki magát art deco ihlette, exkluzív szállodánkban, ahol minden napot pezsgős reggelivel indítunk! Élvezze a napsütés és a gyógyvíz együttes erejét, a wellness megújító hatását és a modern kényelmet luxus színvonalon!Megnézem