Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Medical wellness konferencia

2014. 03. 11. 11:36

Útitárs
A medical wellness a legfrisebb trendek egyike az egészségturizmusban. Idén április 10-11-én újra a legújabb gyakorlatokkal ismerkedhetünk meg
A Magyar Egészségszegmensek című tanulmány szerint Magyarországon négy csoportba sorolható a 15 évnél idősebb lakosság a saját egészségéhez fűződő viszonya szerint. Közel negyedük (24%) tekinthető a hagyományos értelemben egészségtudatosnak, akik sok erőfeszítést tesznek egészségük megőrzése érdekében. Tizenöt százalék az egészségközpontú viselkedést divatként követik és teszik mindennapjaik fontos részévé. 33 százalék sokkal többet tud az egészséges életvitelről, mint amennyit meg is valósít a mindennapokban. Időről időre akár el is határozzák, hogy többet tesznek az egészségükért, azonban a legtöbbször valami mégis megakadályozza őket ebben. 28 százalék passzív az egészségért tett erőfeszítések tekintetében.
A wellness felölel minden olyan tevékenységet, szolgáltatást, amelyek az életminőség, a fizikum és a közérzet fejlesztését, fejlődését szolgálják. Egyszerre életstílus és életfilozófia, alapelve, hogy az egészség több, mint a betegség hiánya. Középpontjában a test és a lélek harmóniája, a kiegyensúlyozottság, a magabiztosság, és a pozitív közérzet áll. A medical wellness emellett a legújabb trendek egyike az egészségturizmusban, kombinálja az egészséges életmód módszereit olyan gyógyászati tevékenységekkel, amelyeknek kulcsfontosságú eleme az orvosi tudás és felügyelet. 
A rendezvény célja, hogy bemutassa,  milyen lehetőségei vannak azoknak, akik nyitottak az egészségtudatos életmódra, hogyan kapcsolódik össze a XXI. században egészség és turizmus annak érdekében a gyógyulás olyan széles értelmezést nyerjen, amit a
  • a testi-lelki egyensúly megteremtéseként,
  • a jó(l)ét biztosításaként
  • a boldogság, az aktivitás visszanyeréseként jellemezhetnénk.
A konferencia előadásai bemutatják, melyek a turizmus és egészségmegőrzés új, összekacsolódó trendjei, milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe annak érdekében, hogy az egészségpiac minél nagyobb területet hódítson el a betegségpiactól.
A konferenciára várnak minden érdeklődőt, de elsősorban azokat, akik a turizmus, a wellness, a medical wellness, esetleg a szépségipar területén dolgoznak, hogy látókörüket szélesítve új szolgáltatásokkal, módszerekkel ismerkedhessenek meg, és szélesítsék a palettát, melyet ezen a piacon nyújtanak. Az előadássorozat kifejezetten ajánlott a (wellness)szállodák, (gyógy)fürdők, szanatóriumok  egészségügyi centrumok orvosainak, menedzsereinek, szakembereinek, alkalmazottainak!
A program
Várhatóan április 10-én: Prof. Dr. Bagdy Emőke (Pszichofitness), Dr. Csicsor János (a huminsavak és az immunrendszer), Dr. Jekő József (antioxidánsok, vitaminok), Dr. Kincses Gyula (A határon átnyúló ellátás szabályozása, várható hatások a wellness és egészségturizmusban), Dr. Molnár Csaba (,,keleti'' és ,,nyugati'' masszázsmódszerek összehasonlítása orvosi és wellness szempontból), Dr. Müller Anetta (a szabadidős tevékenységek szerepe az egészségturizmusban és a szabadidő-gazdaságban), Dr. Neuwirth Tamás - Szalay Ferenc (a sóterápia hatásmechanizmusa), Prof. Dr. Nékám Kristóf (Allergénmentes szállodák a wellness teljességéért), Sas István (Élményt vegyenek!), Dr. Toldi Ferenc (Dentalwellness)
A programot Dr. Görög Ibolya Wellness - Illendően c. minitréningje színesíti!
Várhatóan április 11-én: Dr. Erdei Edit (A Föld, amelyen élünk a pulzáló elekromágneses sugárzás /PEMR/ tükrében), Dr. Gere Tibor (A bioenergetikai állapotfelmérésre alapozott gyógyítás lehetősége), Dr. Márai Géza (primer prevenciós lehetőségek a táplálék- és a környezet-minőség alakulása alapján), Dr. Peresztegi Sándor (A Talp-Teszt-Ideg-Diagnosztika szerepe a modern gyógyászatban és a turisztikai gyógyításban), Dr. Péntek Irén (a Szt. Gellért Gyógyfürdő Nappali Kórház szolgáltatásai), Dr. Rideg Sándor (kínai orvoslás - Az öngyógyító képesség növelése, regeneráció), Dr. Riesz István (gyakorlati ayurveda a betegségmegelőzésben és kezelésben), Dr. Szabó Ilona (a milliméteres terápia a hagyományos kínai orvoslás és a quantum medicina tükrében), Dr. Taraczközi István (wellness, fittness, supervisor), Dr. Weixl-Várhegyi László (környezeti ártalmak, táplálék, lelki problémák, rendszertelenség)
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...