Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak

2022. 04. 29. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness

Összeszedtünk tíz masszázsfajtát, amit mindenképpen érdemes kipróbálnia, ha kalandvágyó kedvében van.

A legtöbb ember svéd vagy mély szöveti masszázst kér, ha fürdőbe megy, ezek a fürdőipar sajt- és hamburgerei. Néha azonban érdemes kitörni a megszokott kerékvágásból és kipróbálni valami újat. Összeszedtünk tíz masszázsfajtát, amit mindenképpen érdemes kipróbálnia, ha kalandvágyó kedvében van.
1. Thai masszázs
A thai masszázs teljesen felöltözve zajlik egy vastag pamut szőnyegen, a padlón. A terapeuta passzív nyújtást és nyomásgyakorlást használ a test energiavonalai mentén, hogy növelje a rugalmasságot és csökkentse a feszültséget az izmokban és az ízületekben. A terapeuta a szó szoros értelmében a teljes testét használja a masszázs során, ezért csak akkor válasza ezt a fajtát, ha nem jelent gondot önnek a kontaktus.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
2. Aromaterápiás masszázs
Az aromaterápiás masszázs valójában svéd masszázs, annyi különbséggel, hogy illóolajakat adnak a masszázsolajhoz. Az illóolajoknak azon túl, hogy kellemes az illata, terápiás hatása is van a testre és a lélekre egyaránt. A terapeuták általában a tenyerükbe öntik az olajat, majd a vendéggel meg is szagoltatják a csodás illatokat, mielőtt bemasszíroznák.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
3. Craniosacralis terápia 
A craniosacralis terápia egyfajta gyengéd terápiás érintés, ami a craniosacralis rendszerre hat, vagyis az agyat és a gerincvelőt körülvevő membránokra és folyadékra. Nagyon gyengéd, ugyanakkor komoly eredményeket képes elérni.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
4. Lomi-lomi masszázs
A lomi-lomi egy ősi Hawaii-i masszázsfajta, mély spirituális tartalommal. A Hawaii-ból eredő masszázs leginkább a Hawaii-i fürdőkben elterjedt, de egyre gyakrabban alkalmazzák a világ számos pontján. Hagyományosan a lomi-lomit családtagok, bennszülött gyógyítók, harcosok és királyi szolgák végezték.
5. Lávaköves masszázs
A lávaköves masszázs télen a legjobb. A terapeuta sima, lekerekített, vízben felmelegített köveket használ a karjai meghosszabbításaként. A hő hatására felmelegszenek az izomszövetek. Igazán pihentető élmény, már ha nem túl forrók a kövek. A lávaköves masszázs komoly hozzáértést igényel, így a szolgáltatás minősége meglehetősen változó lehet.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
6. Láva kagylós masszázs
A láva kagylós masszázs egy másik módja a melegedésnek. A terapeuta polírozott kagylókat használ, melyek körülbelül egy órán keresztül tartják a meleget, a kagylókban zajló kémiai reakciónak köszönhetően, ami az ásványi anyagok, az algák és a sós víz között jön létre. A masszázs nem túl erős, és a terapeutának ritkábban kell cserélnie a kagylókat, mint a követ, vagyis szuperpihentető élmény.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
7. Shiatsu
A shiatsu egy olyan ázsiai masszázstechnika, mely teljes öltözetben zajlik egy matracon, a földön. Japánban alakult ki. A shiatsu során az ujjakkal gyakorolnak nyomást testre (időnként egy kicsit intenzív) annak érdekében, hogy helyreállítsák az egészséges energiaáramlást a szervezetben.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
8. Watsu
A watsu egy nagyon nyugtató hatású masszázs, mely egy olyan speciális medencében történik, melyet pontosan az ön testhőmérsékletére fűtenek fel. A páciens és a terapeuta is fürdőruhát visel, az előbbi pedig valamilyen úszó alkalmatosságot is kap, ami fenn tartja a vízen. A terapeuta ringatja és forgatja a vízben a pácienst, melynek köszönhetően nyújtja és csavarja a testét a víz.
Top 10 masszázs az igazán kalandvágyóknak
 
9. Pszichikai/lelki masszázs
A pszichikai masszázs elsősorban azoknak ajánlott, akik jobban meg szeretnék ismerni önmagukat.
10. Reflexológia
Ennél a masszázsnál a terapeuta elsősorban a lábakon (illetve a kezeken és a fülön) dolgozik, reflexpontokat stimulálva. Egy jó terapeuta kezelése után az alany egész testében érezheti a változásokat, egy kevésbé jó terapeuta esetén pedig olyan, mint egy hosszadalmas talpmasszázs.
Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...