Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Hazai tájakon: ahol 105 fokos forróság vár

2014. 11. 30. 19:33

Útitárs
Hazánkban számtalan remek gyógyvízzel rendelkező fürdő található; magyar fürdőket bemutató cikksorozatunkban most a nemrégiben megújult tiszakécskei Tisza-parti Termálfürdőt ismertetjük meg az olvasókkal.
A fürdő a 2013-as teljes megújulásig több ütemen keresztül jutott el, jelenleg modern gyógyászati központ, szaunavilág és új medencék várják a vendégeket. A tiszakécskei víz 1344 méterről tör fel, 52 fokosan; a magas fluorid tartalommal rendelkező, nátrium-hidrogén-karbonátos lágy gyógyvíz különösen alkalmas reumatikus, ízületi bántalmak, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek gyógyítására, műtétek utáni rehabilitációra és baleseti utókezelésre. (Tipp: itt szálljon meg, ha Tiszakécskén jár.)
Hazai tájakon: ahol 105 fokos forróság vár
 
A fürdő két régi, 36 és 38 fokos, feszített víztükrű gyógymedencéje is megújult, az egyikben nyakzuhanyok, a másikban a nyakzuhany mellett gejzír és éjszakai világítás is működik. A gyógymedencéket a téli nyitva tartás alatt zárt, fűtött folyosóval kötik össze a fedett uszodával.
Hazai tájakon: ahol 105 fokos forróság vár
 
Számtalan szauna és ejtőzés a tiszai homokon
A szaunavilágban 90-95 fokos finn szauna, 100-105 fokos Stollen szauna, (kővel kirakott száraz szauna), aromamécsesekkel teli, 55-60 fokos Rózsabarack bioszauna, infraszauna és gőzkamra várja a forróság kedvelőit. Az asztmatikus betegségekben vagy légúti fertőzésekben szenvedőket a só téglákból álló sókamra várja. Visszeres panaszok és érrendszeri problémák esetén pedig érdemes kipróbálni a Kneipp taposót. Tiszakécskén egy négy részből álló hideg-meleg váltó medence áll a vendégek rendelkezésére. Pihenni a tepidáriumban vagy a tiszai homokon lehet a Homokfürdő pihenőben.
Hazai tájakon: ahol 105 fokos forróság vár
 
A fürdő további különlegessége, hogy igénybe lehet venni Bioptron lámpás kezelést is. Ez a testfelületen található sebek, sérülések, ütések, húzódások és zúzódások kezelésében segíthet. További érdekesség a Jouvence Spa-ágy. Ez a formatervezett, az ergonómia alapelveinek tökéletesen megfelelő vízágy semmihez nem hasonlítható, kellemes, meleg, nyomásmentes lebegést biztosít - no de a legegyszerűbb, ha személyesen is kipróbáljuk.
Werkner Anita
Termálfürdő.net
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...