Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Húsvéti wellness otthon, így lesz szép a tojástól

2022. 04. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Próbálja ki az egyik tojásos arckezelést az ünnepi hétvégén.
Húsvétkor egy valamit biztosan minden háztartásban megtalálni a sonka mellett a hűtőben, ez pedig a tojás, ami amellett, hogy finom, a bőrápolásban is komoly segítségünkre lehet. A fehérjétől ragyogóbb és feszesebb lesz a bőrünk, a sárgája pedig igen gazdag A-vitaminban, fehérjében és tápanyagokban. Íme, öt remek otthoni tojásos, húsvéti arckezelés, amely segíthet az ünnepi relaxálásban.
Sima tojásos arckezelés
Ehhez az egyszerű maszkhoz semmi más nem kell, csak tojás. Vigyünk fel megtisztított arcbőrünkre egy tojássárgáját, ha félig megszáradt - ez körülbelül öt perc - mossuk le langyos vízzel. A kezelésnek köszönhetően bőrünk táplálékhoz jut, puha és hidratált lesz. Ez a maszk remek választás, ha nincsen sok időnk valamilyen bonyolult kezeléssel bíbelődni és gyorsan szeretnénk eredményt elérni.
Tojásos, répás arcmaszk
Keverjünk össze egy tojássárgáját egy evőkanál zsírosabb tejszínnel és adjunk hozzá egy evőkanál frissen készült sárgarépalevet. Vigyük fel a keveréket az arcunkra, hagyjuk hatni 5-10 percig, majd mossuk le először meleg, aztán hideg vízzel. Ezzel a kezeléssel tápláljuk és felfrissítjük arcunkat. A váltott hideg-meleg víz pedig serkenti a vérkeringést.
Tojásfehérjés, kukoricalisztes arckezelés
Keverjünk össze egy evőkanál kukoricalisztet egy tojásfehérjével. Kenjük be a keverékkel az arcunkat és hagyjuk megszáradni - ez nagyjából 5 perc. Mossuk le - serkentve a vérkeringést - először meleg, aztán hideg vízzel. Ez a maszk tisztítja a bőrünket és elhalványítja a pórusokat.
Esti arckezelés tojássárgájával és olívaolajjal
Ezt a szintén igazán egyszerű arckezelést elalvás előtt kell alkalmazni. Keverjünk össze egy tojássárgáját egy evőkanál olívaolajjal, a masszát vigyük fel az arcunkra és a nyakunkra, majd takarjuk le egy enyhén felmelegített törölközővel. 5-10 perc után mossuk meg az arcunkat és a nyakunkat meleg vízzel, bőrünk biztosan meghálálja a fáradozást.
Mézes, búzalisztes és tojásfehérjés maszk
Keverjünk össze egy tojásfehérjét egy evőkanál búzaliszttel és egy teáskanál mézzel. Vigyük fel a maszkot az arcunkra, majd 5-10 perc után mossuk le. Bőrünk puha és bársonyos lesz utána.
Termálfürdő.hu

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...