Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

hagyomány címkéhez tartozó cikkekKülönleges karácsonyi szokások a világ körül

Különleges karácsonyi szokások a világ körül

2018-12-26 08:26:00
Vannak olyan országok, ahol karácsonykor nagy szerepet tulajdonítanak a kakasoknak, a kecskéknek, a pókoknak, vagy éppen a trolloknak. Vannak, ahol krampuszokkal és boszorkányokkal riogatnak, és olyan is, ahol a tengerparton ünnepelnek fürdőruhában.
Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

Hódítók hagyatéka: a törökfürdők misztikus világa

2017-02-06 19:50:00
Úgy tartja a mondás, hogy minden rosszban van valami jó. A bölcsesség a 150 éves török hódoltságra is igaz, hiszen a törökök ittlétének köszönhető, hogy Magyarországon a 17. században újból fejlődni kezdett a fürdőkultúra. Jártak már valamelyik ma is működő autentikus hazai törökfürdőben? Ismerjék meg a török fürdőzés hagyományait, sőt, azt is megmondjuk, hol próbálhatják ki őket!
Ezek a szállodák tudnak valamit

Ezek a szállodák tudnak valamit

2015-07-08 18:19:00
Első alkalommal kerültek be szállodák a Magyar Értéktárba. A Nemzetgazdasági Minisztérium hét budapesti és három vidéki szállodát részesített a megtisztelő címben.
A szaunázás kultúrtörténete

A szaunázás kultúrtörténete

2007-10-11 17:23:00
A szaunázás kultúrtörténetéről, típusairól, módszereiről, etikettjéről, gyógyhatásáról szóló sorozatunkban szeretnénk egy kicsit közelebb hozni mindenkihez ezt a nagy hagyományú, egyedülálló kúrát. Az első részben egy rövid sétára invitáljuk a múltba, hogy megismerje az izzasztófürdők régmúlt korokba vesző hagyományát, mely a világ számos ősi kultúrájában megtalálható volt.