4 étvágycsökkentő étel, amelyektől tovább maradunk jóllakottak
Ahhoz, hogy minél tovább ne érezzünk éhséget, nem az a megoldás, hogy jól telepakoljuk a tányérunkat. Sokkal fontosabb, hogy olyan ételeket válasszunk, amik jobban eltelítenek, mint mások.
Az anyagcserénk 5-10%-a áll az emésztés folyamatából. Bizonyos ételek jobban lefoglalják az emésztőrendszerünket, és mivel tovább dolgozik rajtuk a szervezet, több kalóriát is éget. Ilyenkor több ideig tart a jóllakottság érzete, hosszú távon pedig a fogyókúra is jobban működik! Lássuk, melyek ezek az étvágycsökkentő ételek!
1. Piros paprika
Megéri az ételeket csípősen fűszerezni, ugyanis a paprika a benne található kapszaicin miatt szuperül telít, és felpörgeti a kalóriaégetés folyamatát is.
2. Árpa
Bár a szénhidrátokat gyorsan emészthető ételnek tartjuk, az árpa kivétel: a svéd Lundi Egyetem kutatása szerint, csökkenti az étvágyat, sőt a vércukorszintet és a cukorbetegség esélyét is.
3. Mandula
Egy pár szem mandula azok jó barátja lehet, hajlamos megéhezni reggeli és ebéd között: egy 2015-ös vizsgálatban egészségesen étkező nőket kértek, hogy három napig mandulát egyenek tízóraira. A nők arról számoltak be, hogy a mandula miatt ebédre, sőt még vacsorára is kevesebbet ettek.
4. Lazac
A lazac a benne található omega-3-zsírsavnak köszönhetően telít el: ez ugyanis megemeli a leptin hormon szintjét a szervezetben, ami telítettség érzetről tájékoztatja az agyat.