Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

4 nyári egészségmítosz, amit jobb lenne elfelejteni

2016. 06. 23. 08:00
Forrás: Spatrend Online
Egészség
Vannak olyan közkeletű vélekedések, amelyeket a tudomány már rég megcáfolt, mégsem képesek kikopni a köztudatból. Lássunk 4 különösen előszeretettel hangoztatott nyári mítoszt!

Ha fokhagymát eszünk, elkerülnek a szúnyogok

A fokhagyma sajnos teljesen hatástalan a szúnyogok ellen. Korábbi cikkünkből azonban megtudhatja, hogyan fogják messze elkerülni a szúnyogok és a kullancsok.

A nagy melegben a legjobb frissítő a hideg zuhany

Logikusnak hangzik, mégsem egészen igaz – ha ugyanis túl gyors a váltás a forróság és a hideg között, a szervezet azonnal riadót fúj. A hajszálerek összeszűkülnek, és megakadályozzák a test gyors lehűlését. Jobb megoldás, ha kicsit tovább zuhanyozunk, kellemesen langyos vízben, így a szervezetünknek van ideje akklimatizálódni.

Minden ital hidratál

A szomjat minden ital oltja kisebb-nagyobb mértékben, de nem mind képes hidratálni a szervezetünket. A koffein- és cukortartalmú üdítők például inkább vízhajtóként válnak be, mintsem „belső hidratálóként”. Az alkohol is kivezeti a vizet a szervezetedből, így nem érdemes a nagy melegben fogyasztani. A legjobb a sima víz, amit egy kis természetes gyümölcslével, citrommal, esetleg uborkalével ízesíthetünk.

A tengervíz gyógyítja a sebeket

A tengervíz sok mindenre jó, de fiziológiás, steril sóoldatnak biztosan nem – ha nyílt sebbel megyünk a vízbe, könnyen elfertőződhet. A sebet meg kell tisztítani, és biztonságosan vízzáró sebtapasszal leragasztani.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...