Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

5 bólérecept a tökéletes szilveszteri házibulihoz

2016. 12. 31. 17:25
Forrás: nlcafe.hu
Egészség
A bólé eredetileg úri italnak számított, ám manapság már a legegyszerűbben elérhető különlegességgé vált az olyan ünnepi alkalmakra, mint a szilveszter. Gyümölcsös, édes íze miatt könnyen itatja magát, ezért csak csínján azzal a pezsgősüveggel, amikor összekeverjük a hozzávalókat.

Áfonyás-rozmaringos bólé

Hozzávalók:
•    1 üveg szürkebarát fehérbor
•    1 zöld alma
•    1 jonathán alma
•    1 bögre áfonya
•    1 nagy szál rozmaring
•    1/2 liter grépfrútlé
•    1/2 bögre cukor
•    1 liter szóda

Az almákat meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az áfonyával, jól megcukrozzuk, nyakon öntjük a borral, grépfrútlével és a szódával, majd a rozmaringgal együtt pihentetjük legalább 1 órán keresztül a hűtőben felszolgálás előtt.

Mindent bele bólé

Hozzávalók:
•    6 db narancs
•    6 db banán
•    2 db citrom
•    8 db mandarin
•    1 üveg meggybefőtt
•    1 doboz őszibarackkonzerv
•    15 dkg cukor
•    1 dl pálinka
•    1,5 dl rum
•    1 üveg habzóbor
Elkészítés: a narancsot, citromot, banánt, mandarint az őszibarackkal együtt apró darabokra vágjuk. A lé nélküli meggyhez hozzáadjuk a cukrot, a pálinkát és a rumot. Végül a többi gyümölccsel összekeverjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt felöntjük a habzóborral.

Mangóbólé

Hozzávalók: •
•    3 db érett mangó •
•    10 cl sárgabaracklikőr
•    8 cl barna rum •
•    2 narancs leve •
•    2 citrom leve •
•    4 ek cukor •
•    2 üveg száraz fehérbor •
•    2 üveg száraz pezsgő

A mangót meghámozzuk, és a gyümölcs húsát a magról gerezdekben levágjuk. A gerezdeket a tálba rakjuk, és hozzátöltjük a brandyt, a rumot, a narancs és a citrom levét, valamint a cukrot és a bort. Egy órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Szervírozás előtt megkeverjük, és hozzátöltjük a pezsgőt.

Jingle juice

Hozzávalók:
A citrussziruphoz:
•    1,5 bögre cukor
•    1 citrom facsart leve
•    1 lime facsart leve
•    1 grépfrút facsart leve
•    1 narancs facsart leve
•    1 teáskanál őrölt gyömbér
•    1 teáskanál fahéj
A bóléhoz:
•    3/4 bögre citrusszirup
•    1 bögre citromlé
•    2 bögre narancslé
•    1 bögre grépfrútlé
•    1 bögre mangólé
•    1 bögre ananászlé
•    3 és 3/4 bögre Captain Morgan rum
•    2 és 1/4 bögre Grand Marnier likőr
•    1,5 bögre Amaretto
•    3 bögre szóda
•    narancs, citrom, áfonya, grépfrútszeletek

Előbb összeállítjuk a citrusszirupot, feldaraboljuk a gyümölcsöket, és a bólés tálunkban minden hozzávalót ráöntünk a gyümölcsökre. Hagyjuk összeérni az ízeket, és ha túl erősnek találjuk, még szódával hígítjuk.

Eper-ananász bólé

Hozzávalók:
•    1 ananász
•    800 g eper
•    8 evőkanál kókuszlikőr
•    8 evőkanál fehér rum
•    8 evőkanál citromlé
•    1,6 l behűtött, szűrt almalé vagy félédes fehérbor
Az ananászt meghámozzuk, félbevágjuk, zöldjével együtt 4-4 hosszanti gerezdre vágjuk, torzsáját (a zöldjével együtt) kivágjuk, félretesszük a díszítéshez, a többit apróra felkockázzuk, és mély tálba szórjuk. Az epret megtisztítjuk, 4 szemet félbevágunk és fogvájóval az ananásztorzsába szúrjuk (fedeles műanyag dobozba fektetve hidegre tesszük), a többit felaprózzuk és az ananászhoz adjuk. Meglocsoljuk a likőrrel, a rummal és a citromlével, jól behűtjük. Tálaláskor felöntjük az almalével vagy borral, nagyobb kelyhekbe szedjük, és az ananászbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Szóljon hozzá