Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

5 tuti tipp, hogyan vegye rá magát a reggeli sportra

2022. 06. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Mindannyian, akik életünkben legalább egyszer rászántuk magunkat, tudjuk, hogy a kora reggel sport az egyik legjobb dolog a világon, különösen, ha a szabad levegőn műveljük. Nehéz rávenni magunkat, de ha sikerül, elképesztő élményt nyújt és az egész napnak megadja a lendületet, a lelkesedést, az energiát és a jó kedvet. A következő tippek segítenek, hogy, könnyebben rávegyük magunkat a napindító mozgásra.
Az, hogy amikor reggel edzünk egész nap éberebbnek, hatékonyabbnak érezzük magunkat, nem véletlen. Ha ugyanis a nap első étkezése előtt sportolunk, beindítja az anyagcserét, egész nap jobban pörög a szervezetünk, jobb az agyunk oxigénellátása. Persze óriási elszántság és akaraterő szükséges ahhoz, hogy legalább egy órával előbb felkeljünk azért, hogy fussunk, tornázzunk vagy ússzunk egyet. Így lehet könnyebb:

Beszéljen meg reggeli találkozót

Együtt mindig könnyebb, tartja a mondás és ez bizony igaz a reggeli sportolásra is. Ha megbeszélünk valakivel egy időpontot, amikor együtt indulunk futni, teniszezni vagy úszni, a motiváció ereje sokszorosára nő. Nem akarjuk cserbenhagyni sport partnerünket, ezért nem engedjük meg magunknak, hogy az ébresztőóra zöreje után mégiscsak inkább visszabújjunk az ágyba.

Vekker és sípoló ébresztés helyett lágy zene

A reggeli óracsörgésre, vagy a telefon kellemetlen ébresztő hangjára ébredni az egyik legpocsékabb dolog a világon. A lágy, finoman lüktető zene azonban szépen és nyugalmasan ébreszt, nem felijedünk, hanem felébredünk rá. Érdemes kipróbálni.

Tervezzen előre

Vasárnap esténként, a következő hétre készülve írja össze, hogy mit szeretne teljesíteni. Ha feljegyezzük és nap mint nap szembesülünk vele, hogy „hatkor kelek”, vagy „lefutok három kilométert”, esetleg „fél hétre ott vagyok a konditeremben”, erősebb akarattal szállunk ki az ágyból kora reggel.

Készüljön elő este

Ha előző este kikészítünk mindent, ami a reggeli mozgáshoz kell, könnyebben rászánjuk magunkat, hogy elinduljunk. Az összepakolt edző cucc, az előkészített futóruha vagy cipő látványa erős motivációt jelent. Ráadásul sokkal könnyebb reggel elindulni, ha nem akkor kell még megkeresni a sport zoknit vagy a kedvenc pólónkat.

Tervezzen egy jó reggelit minden napra

Ha úgy indulunk kora reggel sportolni, hogy már előre kitaláljuk, milyen finomsággal jutalmazzuk meg magunkat reggelire, ha visszatértünk, nagyobb kedvvel vágunk neki a reggeli köröknek. Természetesen nem arról van szó, hogy a hajnali futás vagy kerékpározás után elkezdjük habzsolni a süteményt és inni a habos kakaót, de az egészséges reggelik között is rengeteg finomságot találunk, és ha nem diétázunk, a végén még egy kisebb péksüteménnyel is megjutalmazhatjuk magunkat.
 
Említhetnénk még motivációs erőként, ha valaki megosztja reggeli sport-terveit a közösségi oldalakon (így nagyobb a nyomás), vagy ha egy jól teljesített hét után megajándékozzuk magunkat egy új cuccal valamelyik bevásárlóközpontban. Ezek helyett azonban jöjjön inkább egy bíztató jó tanács: sokan azzal az indokkal nem vállalják a reggeli sportolást, hogy egyébként is rosszul alszanak, nem vehetik el maguktól a reggeli szundítás örömét. Felmérések bizonyítják, hogy hosszú távon gondolkodva érdemes erőt venni magunkon: aki reggel korán kel, este könnyebben elalszik, aki pedig rendszeresen mozog, mélyebb alvást produkál. Tehát bármennyire is nehéz az elején rászánni magunkat, megéri kipróbálni a reggeli sportot, napjaink energikusabban és boldogabban, éjszakáink nyugalmasabban telnek majd.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...