Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

A C-vitamin 10 legfontosabb forrása

2018. 03. 06. 20:20
Forrás: hazipatika.com
Egészség
Immunrendszerünk érdekében nagyon fontos a C-vitamin napi szintű pótlása - ha ugyanis alacsonyabb a C-vitamin szintünk a kelleténél, akkor sokkal könnyebben leszünk betegek. Lássuk, mivel tudjuk bevinni a szervezetünkbe a legegyszerűbben!

10. Eper

Egy csésze félbevágott eper 89,4 mg C-vitamint tartalmaz. Ráadásul az eper antociánokban is rendkívül gazdag, amelyek vérnyomáscsökkentő hatással rendelkeznek és az ereinket is rugalmasabbá teszik.

9. Zöld kaliforniai paprika

Egy csésze zöld kaliforniai paprika 101,8 mg C-vitamint tartalmaz. A zöld kaliforniai paprika egyébként a piros kaliforniai paprika éretlen változata. 

8. Piros kaliforniai paprika

Egy csésze piros kaliforniai paprika 115 mg C-vitamint tartalmaz. Az érett piros paprikában nem csak C- hanem A-vitaminból is több van, mint éretlen változatában.

7. Narancs

Gyakran hallani, hogy azért kell megenni a gyümölcsök héját is, mert abban van a legtöbb vitamin - ez pedig annyira nincs is távol a valóságtól. Egy csésze narancs a héjával együtt 120,7 mg C-vitamint tartalmaz, míg héj nélkül mindössze 97,5 mg-ot.

6. Kivi

Egy csésze kivi 166,9 mg C-vitamint tartalmaz. Ezen kívül magas az antioxidáns tartalma is.

5. Japán mustárspenót

Egy csésze apróra vágott nyers mustárspenót 195 mg C-vitamint tartalmaz. A mustárspenót gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a hagyományos fajta. Közeli rokona egyébként a káposztának és a brokkolinak.

4. Fekete ribizli

Egy csésze fekete ribizli 203 mg C-vitamint tartalmaz. Ráadásul sok benne kvercetin is, amely az antioxidánsok egy típusa, és kutatások szerint jó hatással van szívünk egészségére.

3. Őszibarack

Egy csésze őszibarack 235,5 mg C-vitamint tartalmaz.

2. Sárga kaliforniai paprika

Egy csésze sárga kaliforniai paprika 272,8 mg C-vitamint tartalmaz. Ha sárga kaliforniai paprikát eszünk, egyrészt immunrendszerünket is erősítjük vele, másrészt a rákos megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.

1. Guáva

Egy csészényi guáva gyümölcs 376,7 mg C-vitamint tartalmaz, amely a napi ajánlott mennyiség több mint négyszerese. Ebben a különleges trópusi gyümölcsben van jelen a legnagyobb koncentrációban a likopin nevű antioxidáns is, amely a prosztatarák elleni harcban lehet segítségünkre.

Szóljon hozzá