Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

A magán egészségügyi biztosítás: milyen lehetőségek vannak az idősebb korosztály számára?

2023. 12. 29. 19:44
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

Magán egészségbiztosítást bárki köthet, az idősebb korosztály számára azonban kicsit árnyaltabb a kép. Mivel egy bizonyos kor felett gyakrabban éri az embert betegség, könnyebben törnek a csontok, fájdul meg a derék, esetleg alakul ki valamilyen komolyabb szövődmény, így nyugdíjasként már alaposabbnak kell lennünk. Nem minden cég hajlandó szerződést kötni, a korhatár általában 60-65 év.

 

De akkor milyen lehetőségei vannak az idősebb korosztálynak?

 

Kiegészítő egészségbiztosítás

Kiegészítő biztosítással olyan szolgáltatásokhoz juthatunk hozzá, amelyek nem feltétlenül szerepelnek a kötvényekben. Ezek magukban foglalják az orvosi ellátást, a gyógyszereket, a szemészeti vizsgálatokat, de gyakran még az alternatív gyógymódokat. Fontos, hogy olyat válasszuk, amelyek megfelelnek az egészségügyi szükségleteinknek.

 

Ide sorolhatjuk még a betegségbiztosítást, ami olyan esetben nyújt fedezetet, amikor valaki súlyos betegségben szenved. Az idősebbek számára ez extra védelmet és pénzügyi biztonságot nyújthat, hiszen ilyenkor már gyakrabban fordulnak elő rákos megbetegedések, szívproblémák, vagy egyéb súlyos állapotok.

 

Ehhez érdemes hozzáadni a kórházi biztosítást, ami fedezi a kórházi kezeléseket, valamint az ezekkel kapcsolatos költségeket. Természetesen a társadalombiztosítási járulék erre is fedezetet nyújt, de sosem tudhatjuk, hogy mikor és milyen kezelést kaphatunk, ha valamilyen komolyabb betegséggel kell szembenéznünk.

 

Egészségügyi szűrővizsgálatok

Idősebb korban még fontosabb a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel, mint fiatalként. Néhány biztosítás speciális kiegészítést tartalmaz, amely segíthet az egészség megőrzésében, valamint a korai diagnózisban. Amennyiben nyugdíjasként valaki gyakran eljár vérvételre, szemészeti, esetleg szív- és érrendszert érintő vizsgálatokra, kisebb az esélye annak, hogy súlyos betegség alakuljon ki nála.

 

Nyugdíjas utazások

Akik gondoskodtak a nyugdíjas éveikről, tettek félre pénzt, amiből aztán most lehetőségük van utazni, azoknak arra is gondolniuk kell akár a MediHelp nemzetközi egészségbiztosítás megkötésére. Amennyiben idősebb korban sokat tartózkodik valaki külföldön, akkor érdemes ezt a kiegészítést is hozzáadni a biztosításhoz, így mindig és mindenhol védve lehetünk.

 

Mi a helyzet a díjakkal?

Meg kell jegyezni, hogy az idősebb korosztály számára elérhető biztosítási lehetőségek, valamint a díjak jelentősen változhatnak az egyes országok, valamint a biztosítók között. Nagyon fontos tehát alaposan átgondolni, tájékozódni, illetve összehasonlítani a társaságok által nyújtott lehetőségeket, így könnyebben kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb biztosítási tervet.

 

Vegyük figyelembe az esetleges kizárásokat és az önrész összegét is, hiszen ez kulcsfontosságú lehet a döntéshozatalban.

 

A biztosítók általában 60-65 éves kor körül kezdik el korlátozni a lehetőségeinket, de természetesen akadnak olyan cégek, ahol akár 75 éves korunk előtt is köthetünk magán egészségbiztosítást.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...