Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

A migrén a nyaralás során sem kímél - Mi a teendő?

2016. 06. 04. 08:50
Forrás: webbeteg.hu
Egészség
A migrén sajnos nem válogat, hol és mikor tör ránk. Egy felmérésből kiderült, öt megkérdezettből egy ember általában vagy gyakran szenved migréntől a vakáció folyamán.
A párás időjárás, az alvási szokások megváltozása és az alkohol, a migrén gyakori kiváltó okai. Egy új brit tanulmány arra is rávilágított, hogy a migrén hogyan, és milyen mértékben teszi tönkre az emberek nyaralását: 58 százalékuk nem megy el nyaralni, 56 százalékuk nem tölti az idejét a családjával, 56 százalékuk érzi úgy, hogy más emberek hangulatát is lehúzza.

Megelőzési lehetőségek

Vannak azonban olyan praktikák, amelyek segítségével a migrénre hajlamos emberek is élvezetesebbé, és felhőtlenebbé tehetik a vakációjukat. Készüljön fel minél jobban a nyaralásra, hogy ne legyen oka idegeskedni!
 
1. Mivel a stressz a migrén egyik kiváltó oka, ezért fontos dokumentumait tegye bele az utazótáskájába, mielőtt elutazik, hogy ne legyen oka pánikba esni!
 
2. Menjen ki a repülőtérre, legalább egy órával az indulás előtt! Inkább jobb nyugodtan meginni egy kávét, minthogy túl későn kiérni a repülőtérre, s esetleg lekésni a járatot, amely szintén feszültté teheti!
 
3. Az eltérő időzóna is kiválthatja a migrént, ezért ne felejtse el magával vinni a migrén gyógyszereit!

Szóljon hozzá