Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

A só egészséges titkai

2017. 12. 29. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Allergia, légúti problémák, légzési nehézségek, dohányzásról való leszokás. Mi az, ami segíthet ezekben a nehéz élethelyzetekben? Sokféle természetes gyógymód létezik, egyik leghatékonyabb és legősibb a sóterápia. De vajon mi a titka?
TIPP: Számos gyógy- és termálfürdő kínál sóterápiás szolgáltatást, itt írtunk róluk. De Fürdőkereső menüpontunk alatt, a megfelelő szűrési feltételek beállításával is tájékozódhat minderről.
A sóterápia jótékony hatásait évszázadok óta ismerik és használják az emberek. A természetes sórbarlangok gyógyító hatásáról állítólag már a görögök is írtak, megfigyeléseik szerint a sóbányák levegője csökkenti a légzési nehézségeket A természetes sóbarlangban alkalmazott sóterápia nem volt elérhető minden ember számára, ezért kidolgoztak egy olyan technológiát, amellyel mesterséges sóbarlangokat alakítottak ki szerte a világban. A mesterséges sóbarlangokban és sószobákban a terápiát kiegészítették különféle kényelmi és wellness szolgáltatásokkal.
A sóterápiának két ága alakult ki, a száraz és a nedves sóterápia. A nedves sóterápia során a tengeri levegőhöz hasonló légkört hoznak létre, itt a sót oldott formában juttatják a levegőbe. A felső légutak és különböző bőr problémákra lehet hatékony. A száraz sóterápia legfontosabb előnye a nedves terápiával szemben, hogy a sórészecskék nem telítődnek nedvességgel, emiatt nem akadnak el a felső légutak nyálkahártyáin és eljutnak a tüdő legtávolabbi részéhez, a hörgőkig. Ezen oknál fogva a száraz eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedves eljárásénak. Már akár 5-15 kezelés után teljesen helyreállíthatjuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait, megerősíthetjük immunrendszerünket és ezzel egész szervezetünket.
A só egészséges titkai
Rába Quelle, Győr
A terápia során a sós levegőben lévő nátriumionok a belégzéskor olyan helyekre is eljutnak a szervezetben, ahol a baktériumok és az apró porszemcsék telepednek meg. Ezeket nem lehet eltávolítani a testből, ám a sós levegő képes lekötni őket, így a felköhögött váladék révén ki tudnak ürülni. A belélegzett só lényegében oldószerként funkcionál és magához vonzza a szennyeződéseket. Természetes antibakteriális hatásával elsősorban a tüdő, a légutak, és a hörgők tisztításában eredményes.
A sós levegő képes lekötni ezeket, így a távozó váladékkal együtt kijutnak a szervezetből Száraz és nedves sóterápia külön-külön vagy akár együttesen használva is kiváló és természetes megoldást nyújthat allergia, asztma, tüdő- és hörgőtágulat, dohányzás okozta panaszok, akut hörghurut, arcüreggyulladás és nehézlégzés esetén. A légutak megtisztulnak, és a kellemetlen tünetek csökkennek. A kezelés eredményeképpen helyreáll a hörgők tónusa, javul a légzés és a gázcsere, megszűnik a túlérzékenység. Erősödik a szervezet önregeneráló képessége, és e pozitív változások következtében javulnak a légzésfunkciós eredmények is. Nő a teljesítő képesség, asztmánál csökken a rohamok száma és intenzitása, helyreáll a tüdő oxigénellátása, az elhúzódó fül-orr-gégészeti problémáknál a gyógyulási idő lerövidül.
A sóterápia módszere otthoni körülmények között is hasznosítható. Vásárolhatunk sótéglákat, melyeket beépíthetünk a lakásban. Ezt kombinálhatjuk sólámpával vagy kandallóval. Hasznos lehet a sóoldat párologtatása a sós inhalálás vagy akár a sós vizes gargarizálás is.

Szóljon hozzá