Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét

2017. 02. 01. 20:01
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egyre több hazai fürdő és wellness komplexum kínálatában szerepel a sóterápia szolgáltatás. Ha eddig még csak olvastak erről a légúti betegségek esetén különösen hatékony módszerről, itt az ideje, hogy ki is próbálják! Ajánlunk öt kellemes vidéki fürdőt, ahol ezt megtehetik.
A sóterápia napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt megelőzési és kezelési megoldás, hiszen számos jótékony hatást fejt ki szervezetünkre. A természetes sóbarlangokat legtöbbünknek nem áll módunkban rendszeresen felkeresni, de szerencsére a barlangok mintájára létrehozott száraz és nedves sószobák egyre több helyen várják a gyógyulni vágyókat. Ezekben a szobákban vagy kabinokban a gyógybarlangok levegőjét reprodukálják. A helységek légterében jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt és csökkenti az allergia, asztma tüneteit.
A sóterápia nem csupán a légúti betegségek kezelésében hatékony. A só jótékony hatásait egyre gyakrabban alkalmazzák az anyagcserezavarral küzdő, valamint bőrgyógyászati problémákkal rendelkező betegek kezelésében is, de a sós kezelés a magas vérnyomás csökkentésében is jó eredményeket produkál. A mentális zavarok közül a krónikus fáradtság, kiégés, depresszív állapot, alacsony stressz-tűrő képesség, dohányzással és egyéb káros szenvedéllyel való küzdelem esetén javasolják a sóterápiát, melynek nincsenek kellemetlen mellékhatásai, kényelmes, összekapcsolható a relaxációval, valamint a szín- és hangterápiával. Az országban egyre több helyütt működnek sószobák, de nagyon sok termálfürdő vagy termálhotel is kínál lehetőséget a különleges terápia kipróbálására.
A termalfurdo.hu által szervezett Az Év Fürdője közönségszavazáson a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett Az Év Feltörekvő Fürdője 2016-ban. A létesítmény fedett és szabadtéri gyógymedencéiben valóban megmártózhatnak az egészségben a vendégek. A mórahalmi fürdőben ingyenes szolgáltatásként kínálják az immunrendszer erősítésére és az allergia kezelésére egyaránt kiváló sószobát. A modern, 4 és fél négyzetméteren kialakított kabinban a parajdi sófal felel a gyógyító mikroklímáért.
Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő a 2000 méter mélyről 67 fokosan feltörő gyógyvízzel rendelkező fürdő gyógy- és wellness részlegeivel sokféle szolgáltatást kínál a fürdőzőknek. A gyógymedencékben található gyógyvíz elsősorban kopásos csont és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi és izombántalmak, nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. A fürdő közvetlen szomszédságában modern gyógyászati részleg működik. A részlegen balneoterápiás szolgáltatások vehetők igénybe, de kipróbálható és hosszabb itt tartózkodás esetén kúraszerűen alkalmazható a sóterápiás kezelés is.
Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét
Rába Quelle
A tamási termálfürdő, a Thermal Spa Tamási egész évben számos medencével és wellness szolgáltatásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. A magas sótartalmú, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz főként ízületi bántalmakra, gerinc- és csípőízületek porckopás kezelésére, illetve baleseti bántalmak utókezelésére javasolt. A fürdőben többféle wellness szolgáltatás, pezsgőfürdő, szaunavilág és hideg-meleg Kneipp-taposó áll a fürdőzők rendelkezésére, akik az utóbbi években előszeretettel veszik igénybe a fürdőkomplexum sószobáját is.
Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét
Thermal Spa Tamási
A Pécstől húsz kilométerre található Hertelendi Termálfürdőben tizenegy bel- és kültéri medence, termálvizes ülőmedence, vízi és wellness szolgáltatások a család minden tagjának biztosítják a szórakozást, pihenést, kikapcsolódást. A fürdőt tápláló 38 és 68 fokos termálvíz a föld mélyéről érkezik a felszínre. A fürdő szolgáltatásai közé az utóbbi években került fel a sóterápiás kezelés, melyet a környék tiszta levegőjű erdeiben tett kirándulással egészíthetünk ki.
Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét
Hertelendi Termálfürdő
A mosonmagyaróvári Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő télen-nyáron nyitva áll, vize Európa legjobb gyógyvizei közé tartozik. Többféle medence, szauna és gyógykezelési részleg várja a vendégeket. A sószoba mellett megtalálható a komplexumban a szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugár-masszázs, gyógymasszázs és iszappakolás is.
Öt fürdő, ahol kipróbálhatjuk a só gyógyító erejét
Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő
TIPP: A felsoroltak mellett számos gyógy- és termálfürdő kínál még sóterápiás szolgáltatást, Fürdőkereső menüpontunk alatt a megfelelő szűrési feltételek beállításával ezekről is tájékozódhatnak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...