Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A zöld tea segítheti a barnulást

2022. 06. 23. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Nem kell félni az első napsugaraktól. A jó idő beköszöntével a kísértés a napozásra egyre nagyobb, de nem kell neki ellenállni. A zöld tea például antioxidáns összetevői miatt segíthet megelőzni a leégést és gyorsítja a barnulás. Napozzunk okosan!

Legyünk türelmesek

Nem csak ismerni, betartani is érdemes a szabályt: 11 és 15 óra között nem szabad napozni és 35-40 percnél többet nem jó egyfolytában a napon lenni. Nagyon sokan azért fekszenek ki mégis ebben az időszakban a napra, mert gyors barnulásra vágynak. A barnaság gyorsabb eléréséhez a szakemberek béta-karotint tartalmazó élelmiszerek fogyasztását javasolják. A legnagyobb mennyiségben a sárgarépa, a sárgabarack, a paradicsom, a sütőtök és a sárgadinnye tartalmazza, de tabletta formájában is kiválóan használható. Ráadásul elég csak egyszer egy keveset enni belőlük naponta, hogy rövid idő alatt már látható eredményt érjünk el.

Egy jó zöld tea csodákra képes

Egyre többen vallják azt is, hogy antioxidáns összetevői miatt egy csésze erős zöld tea elfogyasztása napozás előtt segít megelőzni a leégést és gyorsítja a barnulás folyamatát. Ezt a módszert talán kevesen ismerik, de akik kipróbálták, esküsznek rá, hogy a zöld tea mind külsőleg (krémbe keverve) mind belsőleg alkalmazva nem csupán csökkenti a leégés veszélyét, de segíti is az egyenletes, szép barnulás folyamatát. A napozás reggelén le kell főzni egy liter jó erős zöld teát, amit aztán el kell fogyasztani egy órával azelőtt, hogy a napra mennénk. Aki nem szereti az ízét, kapszula formájában is hozzájuthat a szervezet számára több szempontból is előnyös csodaszerhez, amelynek fogyasztása a magas vérnyomásúak számára viszont stimuláló hatása miatt nem ajánlott.

Nem csak a védelem, a hidratálás is fontos

Ahhoz azonban, hogy szép is legyen a bőrünk, ne csak „jó barna”, gondoskodni kell a megfelelő regenerálódásról, hidratálásról is. Nem szorul magyarázatra, miért van szükség a strandon, a nyári forróságban dupla annyi folyadékbevitelre, mint egy átlagos napon. Sose várjuk meg a szomjúság érzést, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a cukros üdítők, a kávé és az alkoholos italok nem hidratálják a szervezetet, hanem elvonják a nedvességet. Bőrünk károsodását legtöbbször a napfény hatására felszabaduló szabadgyökök okozzák, ami nagyon tudományosan hangzik, de a megoldás teljesen hétköznapi:  több A- , E-, illetve C-vitamint, azaz több leveles zöldséget, paradicsomot és citrusféléket kell fogyasztani, ezek ugyanis lekötik a szabad gyököket így azok kevesebb kárt okozhatnak.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...