Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Egészség rejtőzik a grapefruit magban

2017. 06. 12. 20:30
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Szinte hétről hétre érkeznek újabb és újabb hírek, kapunk friss ötleteket, vajon melyik gyümölcs, zöldség, fűszer, olaj, vagy ezek keveréke lehet hatékony gyógyír minden bajra. A „csodaszerek” mítoszai általában rövid életűek, de vannak, amelyek már évek óta jól tartják magukat, tehát valószínűleg tényleg hatékonyak. Mára egy ilyenből készültünk: tudjuk meg minden fontosat a grapefruit mag kivonatról!

Már több, mint két évtizede népszerű

A grapefruit a citrusfajták közé tartozik, fogyasztása világviszonylatban a citrom és a narancs után a harmadik helyen áll. A növény magjának kivonatát 20-25 évvel ezelőtt alkalmazták először szélesebb körben. Már akkor úgy gondolták, hogy rendkívül hatékony a vírusok, baktériumok, gombák által okozott külső és belső fertőzések kezelésére. Korábban a lepedők, ruházat fertőtlenítésére használták a grapefruit mag cseppeket, de az indokínai háború idején ezzel fertőtlenítették a katonák ivóvizét. Eme tulajdonságának köszönhetően kapott helyett a csecsemőápolásban, valamint különböző sérülések kezelésében. Azóta tapasztalati alapon létrejött kísérletek bizonyították, hogy a grapefruit mag kivonat valóban hatékony a fertőzések ellen, sőt jóval többre is képes ennél.

Klinikai vizsgálatok bizonyították a hatékonyságát

A grapefruit mag kivonat erősíti és támogatja az immunrendszert, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz C- és E-vitamint. Vitamintartalma mellett nagyon hatékony antioxidáns, segít elpusztítani a szabadgyököket. Amikor a 2000-es évek elején klinikai vizsgálatnak vetették alá, bebizonyították, hogy 800 féle vírus és baktérium, 100 fajta gomba és bizonyos paraziták ellen is nagyon eredményes.

Erősíti az immunrendszert és lúgosít

Az immunrendszer erősítésén, valamint a gombák és baktérium elleni harcban elért eredményein túl fontos tulajdonsága a grapefruit mag kivonatnak, hogy segít a vér, a testnedvek lúgosításában. Hogy ez miért hasznos? A lúgos környezetben a gombák, baktériumok és vírusok sokkal nehezebben szaporodnak, így elűzésük sokkal könnyebbé válik. Sokan hiszik, hogy a citrusfélék és a belőle készült kivonatok savas kémhatásúak, de ez nem így van: a tesztek azt bizonyítják, hogy amikor bekerülnek a test anyagcsere folyamatába valójában lúgos hatásuk van.

A szervezet könnyen elfogadja

Nagyon fontos eredmény, hogy számos gyógyszerérzékenységben szenvedő egyénnél tapasztalták, hogy a grapefruit mag kivonat a kezelések során jobban tolerálható, mint egyéb eddig használt gomba elleni készítmény. Mellékhatása nem ismeretes, nem okoz allergiát. Az emberek 3-5 %-a allergiás a citrusfélékre, ezért kezdetben óvatosan, kisebb adagokban kell szedni a cseppet. Bár nagyon jók a tapasztalatok, a kivonat keveseknél vált ki allergiát, fontos az óvatosság.

Külsőleg és belsőleg is

A grapefruit mag igen széles körben fejti ki gyógyhatását: alkalmazható emésztési problémák, gyomor-bél rendellenességek, hasmenés, ételmérgezés, paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzések ellen. Tapasztalatok szerint a grapefruit mag kivonat a szájfertőzések, foglepedék, fogíny problémák kezelésére is alkalmas, ráadásul nagyon kellemes leheletet biztosít. Mindezeken túl hatásos köhögés, megfázás, torokfájás, fülgyulladás gyógyításában is. Külsőleg is alkalmazható, ugyanis a grapefruit mag gyógyító hatású a pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzések, körömgomba fertőzés és különféle bőrproblémák esetében. Fogyókúrázók számára is ajánlott a fogyasztása, ugyanis bizonyítottan segít a zsír csökkentésében és az egészséges súly fenntartásában.

Szóljon hozzá