Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Egészségünk és szépségünk őrzője, az iszap

2016. 09. 28. 07:17
Forrás: Danubius Magazin
Egészség
Akárcsak a tűzzel gyógyítás, a földdel történő kúrálás is ősi módszernek számít, olyannyira hogy állítólag Kleopátra ezért hódította meg a Holt-tenger vidékét. De az iszap nem csak a szépségápolásban hoz látható eredményeket, gyógyhatása is világszerte ismert.
A hazánkban található gyógyvizeknek és iszap lelőhelyeknek köszönhetően különféle hatású iszapjaink egytől-egyig egészségünk őrzői. Élvezhetjük testpakolásként, arcpakolásként és kádfürdőként is.

Gyógyítás az iszap erejével

A testkezelések során a gyógyiszap fizikai, kémiai és biológiai hatását is kihasználják, leggyakrabban az alábbi betegségek esetében javasolnak iszappakolást: idült mozgásszervi betegségek kezelésénél, mind a kopásos, meszesedése kórformák, mind a gyulladásos megbetegedések esetén. Illetve egyes ortopédiai, neurológiai, belgyógyászati és nőgyógyászati betegségeknél alkalmazzák. Az iszappakolás szakorvosi javaslatra történik, kúraszerűen. Egyszerre maximum 6 testrészt szabad iszappal bebugyolálni, és a kezelés nem tarthat 20 percnél tovább, melyet legalább félórás pihenésnek kell követnie, az iszap intenzív hatása miatt.

Magyarország kedvelt iszapforrásai

Alsópáhok: Kéntartalma az ízületekre és a porcszövetekre gyakorol jótékony hatást.
Hévíz: jótékony hatással van az egész szervezetre, a tó vize pedig gáznemű anyagokban gazdag, kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat tartalmaz.
Makó: kiválóan alkalmazható reumás, porckopásos és más mozgásszervi megbetegedésekre, de nőgyógyászati és sebészeti utókezelésre is alkalmas.
Tiszasüly: Elsősorban az ízületi-és gerinc idült degeneratív megbetegedéseknél, köszvénynél, sportsérüléseknél segít.

A világhíres forrás: Hévíz

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. A maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, s a benne lévő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékeit képviselik. A Hévízi tó medrét néhol 1 méter, máshol 7 méter vastagságban borítja a természetes, többnyire növényi eredetű sötétszürke színű, lágy gyógyiszap. A több tízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

Hogyan hat az iszapfürdő?

Míg az iszappakolásnál a felfőzött anyagot pakolásként alkalmazzák, addig az iszapfürdőnél a feloldott iszapot kádkezelésként használják. A fürdő az egész testre hat, a kb. 40 C-os fürdőt a páciens egészségügyi állapotától függően 10-30 percig tart. Alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati betegségek, egyes bőrbetegségek gyógyítására.

Iszapot az arcbőrre?

Bár elsőre furcsának érezhetjük, az arcbőrön alkalmazott iszapkezelés nagyon hatékony, hiszen kiváló regeneráló hatás, halványítja az aknés hegeket és a sérülések nyomat. .Kiváló mélytisztító hatással rendelkezik: szinte kiszívja a szennyeződéseket a pórusok mélyéről. Nem csak kiüríti a salakanyagokat, de fokozza a sejtek anyagcseréjét, növeli a kollagén termelését, és a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. Kiválóan alkalmas az arc, a nyak és a dekoltázs ránctalanítására.

Iszappal a cellulit ellen

Az iszap kúraszerű alkalmazása az alakformálásban is jelentős eredményt mutathat fel. A testen alkalmazott iszapkezelés egyfajta bőrradírként is hat, hiszen a megszáradt és ledörzsölt iszap a bőr elhalt hámsejtjeit finoman távolítja el. Ugyanakkor a benne található ásványi anyagok könnyen felszívódnak, beindul a méregtelenítés, egyben pótolja a hiányzó nyomelemeket, így bőr selymes, fiatalos, üde, bársonyos tapintású lesz.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...