Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Egy masszázs során nincs titok

2023. 01. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Gondoltak már arra, hogy egy masszázs során minden titokra fény derül? Egy jó terapeuta előtt nem marad rejtve semmi. Egy mondatot sem kell mondanunk, a testünk mindent elárul, a kezelés végére életünk nyitott könyv lesz a masszőr előtt. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, ami már az első alkalommal nyilvánvaló a kezelést végző számára.

Gyomor és egészségügyi problémák

A gyomortáji részekhez érve a masszőr azonnal érzi, ha gond van az emésztésünkkel vagy éppen rendetlenkedik a gyomrunk. Már az első érintésnél tudja, ha a hasfalunk keményebb, püffedtebb vagy éppen érzékenyebb az átlagnál. A tapintással azonnal érezhető, ha túl lassú az emésztésünk, vagy ha túl élénk a bélmozgásunk.

Ha épp tombol az allergia

Egy jó masszázs során a szem, a homlok, az arc és az állkapocs környékén is vannak nyomáspontok, amelyeket a masszőr sohasem hagy ki. Ha ezek puhák, gyulladtak vagy más a tapintásuk, máris tudható, hogy makacs allergiával küzdünk. Ugyanígy érezhető, ha a nyirokcsomók duzzadtak vagy kemények, ami szintén betegségre vagy allergiára utal.

Ha túl sokszor keresztbe tesszük a lábunkat

Keresztbe tett lábbal ücsörögni nem egészséges, nem tesz jót a lábnak. Ha ebben a pozícióban ülünk, túl nagy nyomás nehezedik a csípő ízületeire, megfájdulhat a combunk vagy akár a hátunk is. A keresztezett lábak ráadásul gátolják a megfelelő keringést. A masszőr pontosan tudja, melyek azok a pontok, amelyek fájni kezdenek, ha túl sokszor ülünk így.

A bőr rendellenes elváltozásai

A masszázs során a szakember akaratlanul is végignézi az egész testünket, a teljes bőrfelületet. A masszázs-terapeuták ott is látják a testünket, ahol mi soha, így például a vállunk alsó részén vagy a hátunk közepén. Egy jó szakember felhívja a vendég figyelmét, ha lát valamilyen rendellenességet, így időben eljutunk az orvoshoz és megelőzhetjük a nagyobb bajokat.

Ha nem megfelelő párnán alszunk

Bizony a jó alvópozíciót megtalálni nem egyszerű dolog. Sokáig keressük a megfelelő matracot, párnát, ágyrácsot. Az izomcsomók elhelyezkedése és keménysége a szakember számára pontosan megmutatja, ha rossz pozícióban fekszünk, ha a testünk nem tud rendesen ellazulni.

Ha túlságosan feszültek vagyunk

Ha feszültek vagyunk, testünk egészen másképp reagál a masszázsra, mint egyébként. A terapeuta tehát azonnal megérzi, hogy nem tudunk lazítani, hogy idegesek és zaklatottak vagyunk. Elvileg a masszázs felszabadítja a méreganyagokat és segít feloldani a feszültséget. De ha a masszázs valakinél csak verejtékezést és fájdalmat okoz, nyilvánvaló, hogy túlságosan feszült ahhoz, hogy élvezni tudja a kezelést.

Ha rossz a testtartásunk

Ha hátunk, derekunk túl merev, ha ízületeink le vannak tapadva, a masszőr számára nyilvánvaló, hogy rossz pozícióban ülünk az asztal mellett, az autóban vagy épp az otthoni karosszékben. Ha rákérdez erre a problémára, nyugodtan kérjünk tőle tanácsot, hogy izmaink állása alapján vajon min kellene változtatni.

A tapintás jelzi a hormonális változásokat is

A női ciklus során vagy a kor előrehaladtával változik a hormonszintünk. Más-más hormonszintnél más az izmaink tapintása, testünk hol feszült és forró, hol pedig puha és hideg. A masszás terapeuta pontosan tudja, hogy éppen milyen változásokon megy keresztül a szervezetünk.  

A masszőr tudja, ha dohányzunk

A testünk azonnal elárulja, ha kemény dohányosok vagyunk. Masszázs alatt az emberek általában lassan veszik a levegőt, sokan relaxálnak is közben. A dohányosok viszont kapkodják a levegőt és izgatottan mozgolódnak a kezelés közben.

Nyilvánvaló, ha túl szoros ruhákat hordunk

Talán legnyilvánvalóbb „jel” a masszőr számára, ha látja a testünkön a ruhák nyomát. Egy derékszíj nyom, a melltartó pántjának helye vagy a zokni gumijának csíkja mutatja, hogy nem fordítottunk elég gondot a megfelelő ruhadarabok kiválasztására és a mértetek megtalálására.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...