Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ezt a mozgásformát receptre kellene felírni

2023. 04. 04. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

“Olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni!’ - szól az ismert mondás. Egy elektromos kerékpár nyergében ülve viszont még arról is könnyű megfeledkezni, hogy egyáltalán tekerünk…

Számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy a kerékpározás rendkívül jót tesz az izületeknek, javítja a vérkeringést, gyorsítja az anyagcserét, segít a stresszlevezetésben, serketni az agyműködést és még sokáig sorolhatnánk az eddig felderített kedvező élettani hatásokat. Nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek ez a közlekedési forma Nyugat-Európában, ahol nem csak a fiatalok és az aktív korúak, de bizony a nyugdíjasok is bátran nyeregbe pattannak. Hollandiában például a második legaktívabb kerékpáros korosztály a 65 és 75 év közöttiek korcsoportja, akik hetente átlagosan 24 kilométert tesznek meg két keréken.
 

Abban, hogy Dániában, Németországban vagy éppen a példaként hozott Hollandiában a kerékpározás szinte kortalan mozgásformának számít, nagy szerepe van a fejlett közlekedési kultúrának és a megfelelő infrastruktúrának, de legalább ilyen fontos tényező az úgynevezett e-bike forradalom. Az e-bike, vagy magyarul elektromos kerékpár egy elektromotorral és akkumulátorral felszerelt bicikli, amely többféle módon képes segíteni utasát a mindennapi közlekedésben. Vannak típusok, amelyek “csak” a tekerést teszik sokkal könnyebbé, de népszerűek azok a modellek is, amelyek egy “gázkar” segítségével akár pedálozás nélkül is képesek haladni.
 

Az e-bike-ok hatalmas előnye, hogy az elektromos rásegítésnek köszönhetően a terep- és időjárási viszonyoktól függetlenül is olyan könnyen és kényelmesen hajthatók, hogy élmény velük tekerni. Ráadásul az olyan folyamatok, mint az elindulás, az utazósebesség felvétele vagy a tempó fenntartása sem lövi az egekbe a pulzust és/vagy a vérnyomást. Nem véletlenül kezdtek az utóbbi években hazánkban is terjedni az elektromos kerékpárok, igaz, a legtöbb esetben hotelek vagy turistaközpontok kínálják őket bérlésre. Ennek oka, hogy sokáig igencsak megkérték egy jó minőségű e-bike árát: 1 millió forint alatt szinte csak elvétve lehetett tölthető kétkerekűt találni.
 

Szerencsére azonban ma már létezik megfizethető alternatíva azoknak, akik nyitottak erre a nem csak egészséges, de rendkívül praktikus és kényelmes mozgásformára. A Bixie Bike, mint hazai forgalmazó például kizárólag ilyen, jó ár/érték arányú e-bike-okat kínál az érdeklődőknek. Választékukban egyaránt megtalálható a nyaralásra akár a csomagtartóban is elvihető összecsukható bicikli, a túrázásra tervezett mountain bike és a mindennapok hűséges társának tekinthető egyszerű városi elektromos kerékpár is. A modellek mindegyike gázkarral szerelt, így rövidebb hatótávon akár hajtás nélkül, “elektromos robogóként” is használhatók, ráadásul teljes felszereltséggel (sárvédő, lámpák, kitámasztó, típustól függően csomagtartó) kerülnek forgalomba, vagyis üzembe helyezést követően azonnal használatra készek.
 

Habár receptre sajnos nem lehet felírni őket, a Bixie webshopja vény nélkül is látogatható, így mindenképpen érdemes felkeresnie. Ha pedig sikerült megtalálnia az Önnek legmegfelelőbb elektromos kerékpárt, a linket ne felejtse el elküldeni kezelőorvosának és gyógyszerészének!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...