Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Górcső alatt a hajhullás elleni szérum működése

2021. 08. 08. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

A hajhullás elleni szérum hallatán legtöbbünk hitetlenkedve mosolyog, gondolván: ez is csak még egy a sok reklámfogás közül. Először is, le kell szögeznünk, hogy ezek a teljes mértékben természetes összetevőkből álló készítmények tényleg nem csodaszerek, hiszen a semmiből még a fent említett termékek sem varázsolnak vadonatúj hajszálakat. 

Ahogyan az évek múlásával idősödünk, úgy a szerveink is velünk együtt öregednek, és nincs ez másképp a hajhagymáinkkal sem. Az elgyengült, kimerült hajhagymák – elegendő tápanyag híján – már nem képesek új hajszálakat növeszteni és végül elhalnak. Puritán kifejezéssel élve, ezt hívjuk hajhullásnak.

A hajhullás elleni szérum azonban olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek új életet lehelnek az erőtlen (de még nem elhalt) hajhagymákba, így serkentve azokat új hajszálak termelésére. Ideje tehát félretenni a szkepticizmust, hiszen nagyon sokunkat érinthet ez a probléma. Ugyanis, ha hihetünk a statisztikáknak, a nők fele, a férfiak közül pedig minden harmadik küzd a frizurája megritkulásával.

A gyulladt fejbőr intő jel lehet

A gyulladt fejbőr egy nem kívánatos reakciója a testünk legnagyobb kiterjedésű részének, amely gyakran akár a hajhullás előszele is lehet. Mivel a hajhagymák – és ezzel együtt a hajszálaink is – a fejbőrben található ereken keresztül kapják az életben maradáshoz esszenciális tápanyagokat, annak működési zavara a hajkoronánk egészségére is negatív hatással lehet. 

Vöröses színű elváltozás, szemmel jól látható irritáció, fájdalom és viszketés – csak néhány a jellegzetes tünetek közül, amelyek gyulladt fejbőr kialakulására utalhatnak. A rendellenesség mögött sajnos számtalan ok húzódhat, a gombás fertőzéstől kezdve a pikkelysömörön át egészen az élősködőkig. A probléma gyökere legtöbbször azonban a tisztálkodási szerekben található kémiai anyagok reakciójában keresendő.

 Amennyiben tehát gyulladt fejbőr veszélye áll fenn, vagy csak megszeretné előzni a bajt, használjon természetes komponensekből készült sampont! Minden más esetben, ha teheti, forduljon azonnal bőrgyógyászhoz!

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem