Gránátalma: 4 ok, amiért enni kell belőle
Hasznos alternatíva lehet a vitaminok pótlására az izgalmas ízű és külsejű gránátalma, de számos más előnnyel is bír.
Lassítja az öregedést és erősíti az immunrendszert
A gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Betegségek megelőzéséhez már napi egy pohár gránátalmalé a segítségünkre lehet.
Máj- és vesevédő
A legfrissebb kutatások szerint a gránátalmában lévő hatóanyagok védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.
Segít a daganatos betegségek elleni küzdelemben
A gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében - bizonyította több kutatás. A gyümölcs kivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását kísérleti állatokon. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.
A szív- és érrendszert is védi
A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.