Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hasznos tippek - miért menjünk gyógykúrára?

2016. 11. 06. 20:09
Forrás: Danubius Magazin
Egészség
A tél beköszöntével több időnk jut szervezetünk karbantartására, és akár arra is, hogy egy-egy kialakult betegséget orvosoljunk. Miért ne tehetnénk mindezt úgy, hogy minden egy helyen van: az orvos, a kezelések és a gyógyító termálvíz is?
Nem véletlen, hogy már a múlt századokban is előszeretettel utaztak az emberek gyógyfürdőkbe, hogy kezeltessék magukat, hiszen a fürdők hatékonysága mindennél többet ért. Az egymásra épülő kezelések, a folyamatos orvosi felügyelet, a szakértői gárda olyan szempontok voltak, amelyek felbecsülhetetlen értéket jelentettek – kiváltképp, ha hogylétünkről van szó.
A termálvízre épülő kúrák talán éppen ezért is olyan népszerűek ma is, hiszen elvitathatatlan a gyógyhatásuk. A körültekintő orvosi szakértelem megadja mindazt a támogatást, amelynek következtében biztosak lehetünk abban, hogy a kúra végeztével egészségi állapotunkban jelentős javulás áll be. Szállodában gyógyulni pedig igazán fenséges dolog. Hiszen egy helyen található minden, vagyis a hotelen belül rendelkezésünkre áll mindazt, ami egészségünket szolgálja, de emellett élvezhetjük a szálloda kitűnő konyháját, a háziak vendégszeretetét, és ha szabadidőnk engedi, akkor a közös programok során a többi vendég barátságát.
Egy-egy gyógykúra éppen ezért hosszabb ott tartózkodást igényel, 7-10-14 napos kúracsomagokat tudunk igénybe venni. Akár általános fürdőkúrában gondolkodunk, akár valamilyen speciális területre fókuszálunk – így például létezik kúra az egészséges ízületekért, vagy a nőgyógyászati gondok orvoslására – az orvosi egyeztetés után a mindennapjainkba további színes programokat, wellness élményeket, vagy kikapcsolódási lehetőségeket iktathatunk be.
Ha fürdőkúrát szeretnénk igénybe venni, akkor a vizes kezelések széles kínálatából válogathatunk. Minden esetben érdemes először egy állapotfelmérő szakorvosi vizsgálatra mennünk, ahol egészségügyi állapotunknak megfelelő kezeléseket javasol szakorvosunk. A szállodában akár több medencében is élvezhetjük a gyógyvizek jótékony hatását. Emellett szénsavas fürdő, hidromasszázs, víz alatt vízsugárkezelés, négyrekeszes galvánfürdő vagy éppen váltófürdő segíti regenerálódásunkat.
A vizes kezelések mellett természetesen számos masszázs, pakolás vagy terápiás kezelés érhető el. Ha már úgy érezzük, hogy tetőtől talpig minden porcikánkat átjárta a gyógyító víz és a hatékony gyógykúrák, akkor szánjunk egy kis időt a pihenésre, a semmittevésre is. Ha egy kis mozgásra vágyunk, vegyünk részt csoportos jóga órán, zenés gerinctornán, sétáljunk egyet a közeli erdőben, túrázzunk nagyokat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...