Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi kirándulástippekTavaszi kirándulástippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Hat természetes jó tanács megfázás esetére

2022. 11. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Csak kevesen ússzák meg a telet meghűlés vagy influenza nélkül. Még sincs azonban teljesen kiszolgáltatva a betegségnek, aki megfázott vagy megfertőződött. A természet hathatós eszközökkel siet a megmentésünkre, számos gyógynövényt kínál a megfázás kezelésére. Ideje hát, hogy bekukkantsunk a természet gyógyszeres szekrényébe!
A megfázás első jele az orrfolyás, a torokfájás és a rekedtség. Ha ezek mellé nem társul magas láz, fejfájás, végtag fájdalom és gyengeség, akkor nem fertőzésről van szó, ezért bátran lehet próbálkozni a kemikáliák helyett a házi szerekkel.
 
Természetesen ezt a betegséget is nagyon komolyan kell venni, hiszen sokszor alakul ki fertőzés nem megfelelően kezelt náthás, torokfájós tünetek után. Ha tehát komolyabb panasz is fellép, azonnal irány az orvos, torok kaparás és orrfolyás esetén azonban érdemes kipróbálni a következő gyógymódokat, megfogadni a jó tanácsokat.
 
1. Cseppentsen egy-két csepp borsmenta-, citrus- vagy eukaliptusz olajat egy zsebkendőre és lefekvéskor helyezze a párnára, az orra közelébe. Ha gondolja, a pizsama nyaki részére is tehet belőle, lényeg, hogy éjszaka belélegezve megkönnyítse a levegővételt és tisztítsa az orrjáratokat.
 
2. Lehetőleg a betegség alatt ne fogyasszon tejet, tejterméket és finomított cukrot. Ezek ugyanis segítik a váladékképződést, így fokozzák a panaszokat.
 
3. Egy sós fürdővel sok esetben a kezdeti szakaszban még megállítható a betegség. A megfázás kezdeti stádiumában üljön egy kád sós, forró vízbe és pihenjen benne, ameddig csak tud.
 
4. Megfázás esetén a szervezet sok folyadékot és vele együtt értékes ásványi anyagokat és vitaminokat veszít. Egyen sok gyümölcsöt, igyon minél több vizet, teát, gyümölcslevet.
 
5. Ha nagyobb a baj, a napraforgó karimavirágaiból készült tinktúra csillapítja a lázat. Áztasson 10 napra 5 mg szárított szirmot 50 ml 60 %-os alkoholba. Ha letelt az idő, szűrje le és öntse sötét üvegcsébe. Szükség esetén 20 cseppet fogyasszon vízben elkeverve.
6. A fokhagyma jótékony hatását is nagyra értékelték eleink. Aki elkapta a betegséget, fogyasszon minél több fokhagymát. A leghatásosabb, ha húslevesbe keverve fogyasztjuk.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...