Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Hét dolog, amiről érdemes lemondani az új évben

2017. 01. 10. 19:30
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Nem tett még újévi fogadalmat? Még most sem késő. Szeretne olyasmit megígérni, amit nagy valószínűséggel be is tud tartani? Adunk hét egyszerű ötletet, amelyekkel garantáltan sikere lesz. Ezeket felejtse el 2017-ben!

1. Ne egyen több „műkaját”

Az emberek hajlamosak rá ahogy alábecsüljék az ételek jelentőségét. Mindenki rohan, nincs idő végiggondolni, hogy mit eszünk, csak az a fontos – jó esetben – hogy ne hizlaljon. Ha elfelejti a konzerveket, a gyorséttermeket és az előre csomagolt táplálékokat, nem csak a diétát segíti majd, de immunrendszerét is ellenállóbbá teszi. Fogyasszon minél több friss zöldséget, gyümölcsöt és frissen elkészített, vitaminokban gazdag ételt.

2. Hagyja abba az üldögélést

A mozgás kulcsfontosságú, nemcsak jó közérzetünk, de egészségünk érdekében is.  A mozgással keletkező endorfin napról napra pallérozza az elménket, így jobban helyt tudunk állni, sikeresebbek és boldogabbak leszünk. A fitnesz szakemberek szerint minden ember számára létezik ideális mozgásforma, csak meg kell találnunk. A legjobb, hogy amíg keressük, amíg kipróbáljuk a különféle sportokat és edzésformákat, addig is mozgunk!

3. Hagyjon fel a halogatással!

A diéták, életmód váltások és új feladatok legnagyobb ellensége a halogatás. Ha mindig csak kifogásokat keresünk, hogy miért nem hagyunk fel a csokoládémajszolással, a cigarettázással vagy miért nem veszünk edzőterem bérletet, nem érünk el semmit. Az elhatározás kevés, tenni is kell valamit céljaink elérése érdekében. Úgyhogy határozza el, hogy 2017-ben semmit sem fog halogatni és cselekedjen is ennek megfelelően!

4. Ne rohanjon állandóan!

Mindannyian nagyon elfoglaltak vagyunk, ráadásul sokszor hajlamosak túlvállalni magunkat. Egy-egy fárasztó nap után sokszor végig gondoljuk: vajon tényleg mindent muszáj volt aznap megcsinálnunk? Tényleg mindent el kell vállalnunk? Alakítsa át a napirendjét, hozzon létre fontossági sorrendet és ragaszkodjon is annak betartásához! Higgye el, nem szükséges mindent egy nap alatt elvégezni és egy-egy órányi pihenés vagy kikapcsolódás után sokkal jobban megy majd a munka.

5. Ne sajnálja magára az időt!

Az önmagunk kényeztetésére, ápolására fordított idő mindig megtérül. A kozmetikai kezeléseknek, a fodrásznak vagy a manikűrösnek köszönhetően jobban nézünk ki és jobban érezzük magunk. Egy kellemes nap egy termálfürdőben, néhány spa kezeléssel vagy masszázzsal kiegészítve szinte újjá varázsolja az embert. Ne sajnálja az időt és a pénzt saját magára és iktasson be egy-egy kényeztető napot. Higgye el, megéri!
Hét dolog, amiről érdemes lemondani az új évben

6. Ne féljen kimenni a friss levegőre!

Bármilyen is az idő, bármennyire lefárasztotta is a munka vagy a háztartás, ragaszkodjon a napi legalább fél óra friss levegőn történő mozgáshoz. A szabadtéri mozgás – legyen az akár csupán egy séta – felfrissíti a testet és a szellemet, jobb kedvre derít és hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. Ne csak a boltig menjen el! Induljanak sétálni, menjen és játsszon együtt a gyerekkel a parkban, vagy szánja rá magát a futásra. Meglátja, megéri.

7. Felejtse el az állandó elégedetlenkedést!

Próbálja meg végre betartani az ősi „bölcsességet” és higgye el, az a pohár tényleg nem félig üres, hanem félig tele van. Közhely, de nagyon igaz. Hajlamosak vagyunk állandóan hibát keresni mind saját magunkban, mind a környezetünkben. Nem értékeljük eléggé az elért sikereket és sokszor indokolatlanul ostorozzuk magunkat. Tanuljon meg örülni a legkisebb eredményeknek is, meglátja, sokkal könnyebben jön majd a többi siker!

Szóljon hozzá