Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Hét érv a szilva mellett

2019. 09. 16. 19:16
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Szeretjük, mert alacsony a kalória tartalma, mert a belőle készült pakolástól feszesebb lesz a bőrünk, mert enyhíti a székrekedést, és a csontokat is erősítheti. Ősszel juthatunk hozzá a legízletesebb darabokhoz, szóval, irány a zöldséges!

Kalóriaszegény élvezet

Egy szilva mindössze 30 kcal, és körülbelül 85%-át teszi ki víz, így kiváló folyadékpótló, hidratáló gyümölcsnek számít. Az ajánlott napi vitamin bevitelek közül egy darab szilva fedezi A-vitamin szükségletünk 5%-át, a C-vitamin 10%-át, a K-vitamin 5%-át. Ha aszalt változatát nézzük, akkor 1 db 67 kalóriát tartalmaz, és napi K-vitamin szükségletünk 21%-át fedezi akár egy darab is belőle. B-vitaminokban és ásványi anyagokban, rostban is gazdagabb. Az ásványi anyagok közül kálium, kalcium, foszfor, magnézium és cink tartalma jelentős.

Enyhíti a székrekedést

Székrekedés esetén próbáljuk ki az alábbiakat: áztassunk vízben néhány szem aszalt szilvát, és reggel éhgyomorra együnk belőle. Hashajtó és vizelethajtó hatását egyből érezni fogjuk. A szilva rostjai a méreganyagokat is segítenek kiüríteni, ezáltal csökkentik a vastag- és végbélrák, illetve a vastagbélgyulladás kialakulásának kockázatát. Ha juice-t készítünk szilvából, hasonló hatást érhetünk el vele. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget fogyasztunk belőle, hasmenést okozhat.

Antioxidánsokban gazdag

Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében, és a sejtek megóvásában a szabadgyökök által okozott káros hatásoktól. A szilvának különösen magas a polifenol antioxidáns tartalma, amely pozitív hatással van a csontok egészségére, és csökkenthetik a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.

Csökkentheti a vércukorszintet

Annak ellenére, hogy meglehetősen magas a szénhidráttartalma, sem az aszalt, sem a sima változat nem okoz jelentős vércukorszint emelkedést.
Hét érv a szilva mellett

Erősíti a csontokat

Legfőképp az aszalt szilva fogyasztása alkalmas a csont egészségének fenntartására, ugyanis segít megelőzni a csontritkulást. Antioxidáns tartalma és a gyulladáscsökkentő képessége játszik ebben szerepet. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek csontvédő hatással is rendelkeznek, beleértve a K-vitamint, foszfort, magnéziumot és káliumot.

Védi a szívet

A szilva csökkentheti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, amelyek a szívbetegségek fő kockázati tényezői. Ha koleszterinszintünk kissé magasabb a tanácsosnál, akkor érdemes aszalt szilvát fogyasztanunk. Nyolc héten át naponta 10 dkg, kb. 12 szem aszalt szilva elfogyasztása jelentősen csökkentheti a koleszterinszintet.

Bőröregedés ellen

Komplex összetevői hatékonyan veszik fel a harcot a bőröregedés tünetei ellen, magas víztartalma pedig hidratálja a bőrt, ami által az sokkal ragyogóbb, élettel telibb és feszesebb lesz. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvát, majd dolgozzuk össze egy tojásfehérje felvert habjával, és vigyük fel arcunkra, nyakunkra. Amikor úgy érezzük, hogy a bőrünk enyhén húzódik a maszk alatt, mossuk le meleg vízzel. A pakolást száraz bőrűeknek ajánlják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide