Hiába egészséges, ha rosszul esszük
Hiába egészséges egy étel, ha a sütés vagy főzés során eltávolítjuk belőle az értékes tápanyagokat.
Édeskrumpli
Magas az A-vitamin-tartalma, és tele van antioxidánsokkal. Azonban sültkrumplinak nem ajánlatos fogyasztani, mert sok zsírt és kalóriát szívhat magába a sütés során. Ne is főzzük meg, inkább pároljuk.
Mogyoróvaj
A mogyoróvaj tökéletes forrása a fehérjéknek, és szuper edzés előtti étel. A mogyoróvaj elvileg csak a mogyoró összetörésével készül, de sok bolti mogyoróvajhoz cukrot vagy hidrogénezett növényi olajokat tesznek. Ezért mielőtt megvennénk, nézzük meg az összetevők listáját, és csak akkor vegyük meg, ha nem tartalmaz semmi ilyesmit.
Bab
A babban rengeteg fehérje és rost van, ezért nagyon jó tápanyagforrás, kivéve, ha konzerv formában vesszük. A konzervdobozokban sok a BPA, ami beleoldódhat a bennük található ételbe. A BPA rákkeltő, szívbetegséget okozhat, valamint a korai pubertásért is felelős. Válasszunk inkább szárazbabot vagy BPA-mentes dobozost.
Aszalt gyümölcs
Viszonylag egészséges nassolnivalónak tűnik, de sok aszalt gyümölcs hozzáadott cukrot is tartalmaz, ezért inkább nézzük meg az összetevők listáját.
Alma
Tökéletes uzsonna lehet az alma, de csak akkor, ha nem sérült a héja. Ugyanis ha sérült, lehet, hogy már el is kezdett rothadni vagy penészesedni belülről.
Brokkoli
A brokkoli minden tápanyagát elvesztheti, ha főzés közben felforraljuk. Inkább gőzöljük, vagy együk nyersen. A brokkoli akkor a legfrissebb, ha fényes zöld a szára.