Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Hogyan gyorsítható a sérülések, balesetek, műtétek utáni gyógyulás?

2022. 07. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

Szinte mindenkit ért vagy érni fog életében valamilyen sérülés. Ha már bekövetkezett a baj, nincs mit tenni, mint minden lehetséges eszközzel törekedni a gyógyulás, felépülés segítésére, gyorsítására. De nincs ez másként a kisebb-nagyobb műtétek után sem, ahol ugyancsak az a cél, hogy az érintett mielőbb visszatérhessen korábbi életviteléhez, munkájához és szabadidős tevékenységeihez. Ennek segítésére az orvosi beavatkozásokon túl kiegészítő módszerek is rendelkezésre állnak.

Kit gyakrabban, kit ritkábban ér baleset vagy más sérülés, melynek szempontjából koránt sem közömbös, ki milyen életvitelt folytat. A sérülések tekintetében különösen veszélyeztetettek a sportolók, az extrém hobbit űzők, illetve a veszélyes munkakörökben dolgozók, de senki nincs bebiztosítva az ellen, hogy baleset vagy más sérülés áldozatává váljon. Ezen túlmenően bárki kerülhet olyan helyzetbe is, amikor csak a műtét ígér gyógyulást vagy állapotjavulást. Bármi is legyen a lágyrészek sérülésének vagy a csontok törésének az oka, elsődleges cél a minél korábbi gyógyulás és minél gyorsabb felépülés.

A különböző sérülések kezelésére ma már számtalan műtéti és nem műtéti módszer áll rendelkezésre, melyek mind azt célozzák, hogy az érintettek mielőbb visszatérhessenek baleset vagy műtét előtti életükhöz, méghozzá a legkevesebb maradványkárosodás árán. Ehhez kiegészítő módszerek is hozzásegíthetnek. Akár otthonában is elérhető, bérelhető orvostechnikai eszközök is rendelkezésre állnak. 

 

A mikrokeringés szerepe a csonttörések, sérülések gyógyulásában és rehabilitációjában

 

A mikrokeringés rendeződése szükséges ahhoz, hogy a nélkülözhetetlen oxigén és tápanyagok a szervezet legtávolabbi pontjaira is eljussanak, illetve a sejtek és szövetek megszabadulhassanak a működésük során keletkező bomlástermékektől. A sérülések, műtétek kapcsán óhatatlanul károsodik ugyanis a mikkokeringés, sőt összefüggést találtak a mikrokeringés károsodásának értéke, illetve a sérülés utáni tünetek súlyossága, valamint a gyógyulás üteme, kilátásai és eredményessége között is. A sérülés gyógyulása és rehabilitációja során ezért kiemelt jelentősége van a mikrokeringés mielőbbi helyreállításának. A sejtek és szövetek oxigén- és tápanyagellátásának javulása következtében aktiválódnak a biokémiai folyamatok, gyorsul a gyógyulás és felépülés.

A mikrokeringés serkentésén túl a gyógyulás gyorsítható a csontképződésért felelős speciális sejtek, az úgynevezett oszteoblasztok osztódásának, növekedésének és működésének támogatásával is. A mikrokeringés javítása ezen túlmenően csökkenti a sérülés következtében fellépő duzzanatot, enyhíti a kísérő gyulladást és fájdalmat, segíti az orvos által adott gyógyszerek felszívódását és hasznosulását a szervezetben.

Ha szeretné tudni, melyik az a módszer, mely egyszerre biztosítja a felsorolt előnyöket a sérülések és műtétek után felépülésben és rehabilitációban, látogasson el erre az oldalra

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem