Így készül a szuperegészséges palacsinta
Mint ahogyan arról már mi is írtunk, az áfonya rendkívül egészséges, és ráadásul most még szezonja is van, adunk egy tippet, hogy milyen nasit érdemes készíteni belőle.
Az „áfonyás palacsinta” smoothie
Ez a szép lila ital szuper egészséges alternatívája egy rakás áfonyás palacsintának. Kellemesen édes az áfonyától; a tej mellett joghurt is van benne, így tartalmasabb és az emésztésünknek is jót tesz.
Hozzávalók két adaghoz:
1 csésze tej
⅔ csésze natúr joghurt (lehetőleg élőflórás)
2 csésze áfonya
½ evőkanál vanília kivonat
⅛ evőkanál fahéj
Elkészítés:
Dobjuk a hozzávalókat a turmixgépbe és mehet is a mixelés, míg el nem érjük a kívánt állagot. Ha nem lenne elég édes az ital, adjunk hozzá egy kevés mézet.
Tápérték (adagonként):
294 kalória, 12 gramm fehérje, 13 gramm zsír, 5 gramm telített zsír, 36 gramm szénhidrát, 4 gramm rost, 21 gramm cukor, 142 milligramm nátrium, 219 milligramm kalcium, 2 milligramm vas, 303 milligramm kálium, 36 milligramm C-vitamin, A-vitamin