Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Így szabaduljunk meg a felhalmozódott víztől

2018. 05. 11. 20:40
Forrás: hazipatika.com
Egészség
Ha felgyülemlett folyadék van a testünkben, hosszú távon elég kellemetlen tud lenni, hiszen folyamatosan puffadtnak, lomhának érezhetjük magunkat. Ilyenkor lehet érdemes kipróbálni a következő módszereket, amelyek segíthetnek megszüntetni a tüneteket.
Folyadék-visszatartás esetén a test különböző részei duzzadhatnak meg a felhalmozódott felesleges folyadék hatására, de különösen a végtagok hajlamosak rá. Ilyenkor szűknek érezhetjük a ruháinkat, a cipőnket, akár még a jegygyűrűnket is. Bőrünk is feszülhet és meleggé válhat, sőt akár ízületi fájdalom is jelentkezhet.
A folyadék-visszatartásnak számos oka lehet, például valamilyen probléma a szívvel, a májjal, esetleg valamilyen keringési gond. Olyankor is megeshet, ha túl sokat ülünk egy helyben, illetve menzesz előtt vagy éppen terhesség alatt is jellemző.

Amiket tehetünk

Kevesebb só: számos készételnek, fagyasztott ételnek, ízesítőnek, szósznak, konzervnek igen magas a nátriumtartalma. Ha hajlamosak vagyunk a vizesedésre, akkor igyekezzünk a lehető legkevesebb sót fogyasztani. Ezzel a keringésünk és a szívünk egészségéért is sokat teszünk.
Megfelelő mennyiségű magnézium: ahhoz, hogy szervezetünk fenn tudja tartani az optimális folyadék- és elektrolitegyensúlyt, magnéziumra van szüksége. Különösen a nők számára fontos, akiknél a menzesz előtt kifejezetten gyakori a folyadék-visszatartás a hormonális változások miatt.
Sok fehérje: az étrend is sokat számít. Együnk kevesebb szénhidrátot és több fehérjét, mert a szénhidrátbevitel csökkentése igen rövid idő alatt is látványos folyadékvesztést produkálhat.
Fogyasszunk természetes vízhajtókat: ilyen a petrezselyem, a zeller, a spárga és a gyermekláncfűből készült tea is.