Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Így vigyáznak egészségükre a világ népei

2016. 09. 08. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Ausztráliában megszállottan sportolnak, Izlandon fürdőznek, Indiában mezítláb járnak. Minden országban más és más fogalom kerül fókuszba, ha egészségmegőrzésről és az immunrendszer erősítéséről van szó. Ha sorra vesszük, hogyan csinálják ezt a világ más pontjain, talán mi is tanulhatunk belőle valamit.
Ausztráliában úgy gondolják, mindennél fontosabb a sport és a jó erőnlét. Szerintük ennek segítésével bármilyen betegség legyőzhető. Sőt, úgy vélekednek, minél durvább edzésprogramot választunk, annál egészségesebbek és ellenállóbbak leszünk. Legyen szó futásról, gimnasztikáról, súlyzókról vagy szörfözésről, Ausztráliában a jelszó az egészség jegyében: keményebben, gyorsabban és erősebben!
 
Izland a források hazája, ezt és a víz nyújtotta egészséges élvezeteket ki is használják az itt élők. Izlandon még a legkisebb településen is találunk uszodát és a rengeteg meleg vizű forrásnak köszönhetően számos fürdőszolgáltatás is várja a pihenni vagy gyógyulni vágyókat. Az izlandiak szerint a víz gyógyító erejével semmi sem vetekedhet, szerintük a legjobb sport az úszás, a kisgyereket már nagyon korán „bedobják a mély vízbe”.
 
Indiában nem csak vallási okokból, hanem egészség megőrzési szempontból is előnyben részesítik a cipőnélküliséget. Mezítláb sétálni szerintük egyet jelent a természettel való egyesüléssel, ráadásul a különböző textúrájú talaj érintése a lábon felér egy erős talpmasszázzsal, erősíti a szervezet immunrendszerét.
Így vigyáznak egészségükre a világ népei

 
A franciák szerint az egészség titka az étkezésben rejlik. Szerintük minden egyes okosan megválasztott falat újabb lépést jelent az egészség felé. A franciáknál a tudatos táplálkozás a hétköznapok része. Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt, tengeri halat és sok teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak. Mindig kis adagokat esznek, így ügyelve a súlyukra. Fontos viszont, hogy legyen bármilyen étel a tányéron, a franciák mindig megadják a módját a falatozásnak, nem rohannak, nem állva esznek.
A japánoknál jobban senki sem ismeri ki magát a balneoterápia tudományában. A japánoknál a fürdőzés és a wellness nem luxus, hanem a mindennapi élet része. A szigetországban hosszú évszázadokra tekint vissza a fürdőkultúra, a japánok szerint a fürdőzés és a hozzá kapcsolódó kezelések elűzik a betegségek alapját képező stresszt, izmaink ellazulnak, szellemünk megnyugszik, bőrünk pedig megszépül a mindennapi fürdőtől.
Így vigyáznak egészségükre a világ népei

 
A britek titka a friss ételekben rejlik. Egy újságíró szerint az emberek a ködös Albionban szinte már nem is használják a hűtőszekrényt, annyira a friss alapanyagok éltetik őket. Az angolok csak a tartós élelmiszereket vásárolják meg előre, húst, a zöldséget és a gyümölcsöt naponta veszik. Nagy divat a friss fűszerek használata és a frissen préselt gyümölcslé fogyasztása is.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...