Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Itt a nyár, egye barnára magát!

2021. 06. 13. 07:13
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Örök dilemma: napozni vagy nem napozni. Természetesen – betartva a szabályokat, ki lehet venni a részünket a napfürdőzés örömeiből, ha pedig az alábbi ételek közül fogyasztunk napi rendszerességgel, hatékonyan gyorsíthatjuk a barnulás folyamatát!
A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának eleve jó hatása van nemcsak egészségünkre, hanem megjelenésünkre is. A megfelelően kiválasztott növényi tápanyagok fogyasztásával hatékonyabb a diéta, tehát karcsúbbak leszünk, a sok vitamin pedig szebbé teszi a hajunkat és a bőrünket. Ráadásul a tudományos szakértők szerint, ha jól válogatjuk meg az elfogyasztott zöldségeket és gyümölcsöket, akkor még az áhított barna bőrszín is hamarabb elérhető. 
 
Egy a Leeds Egyetemen végzett friss tanulmány szerint azok, akik ezeket fogyasztották, kimutathatóan gyorsabban és szebben barnultak. A tanulmány különbséget tesz kétféle hatóanyag között: "karotinoid" és "melanin". A melanin színezék a napfénytől kapott barnaság, míg a karotinoid színezék az a fajta barnulás, melyet bizonyos gyümölcsök és zöldségek magas karotin tartalma segít elő. Ezen utóbbi sokkal egészségesebb és a napsugárzással ellentétben nem károsítja a bőrünket. Vegyük hát sorra, melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek hatékonyan támogatnak minket abban, hogy minél hamarabb elérjük a nyári barna bőrszínt!

Édesburgonya

Az édesburgonya az egyik legkülönlegesebb zöldségféle. A sült krumplitól a burgonyapürén át a salátán keresztül a főzelékig bármi készíthető belőle. Az édesburgonyának magasabb karotin szintje, mint az összes többi zöldségnek, ráadásul mindez kiegészül B6-vitaminnal és káliummal is, amelyek fontosak a szív egészségének növeléséhez. Igazi szupertáplálék, érdemes minél többet fogyasztani!

Sárgarépa

A sárgarépa mindig is ismert volt a bőrszín megváltoztató hatásáról, de a népi hiedelem ellenére sem válik senki narancssárgává, ha ezt fogyasztja. Ehelyett a magas karotinszintje olyan tökéletes, napsütötte ragyogást ad, amelyre mindenki felfigyel majd. Rengeteg A-vitamint is tartalmaz, amely javíthatja a látást és védi a bőrt a napégéstől.

Kelkáposzta

Talán sokan nem is gondolták róla, de a kelkáposzta nagyon magas karotin tartalommal rendelkezik, amelyet sötétzöld leveli jeleznek. Állítólag minél zöldebb a káposzta levele, annál magasabb a karotin szintje. Érdemes a „zöldségre” hajtani, ugyanis – mint az köztudott – remek kiegészítője a diétának is, ami sokak számára fontos így a nyár elején.

Sárgadinnye

Bár még nincs itt a szezonja, de nem kell már sokat várni és a finom sárgadinnye is megjelenik a zöldséges standok polcain. A sárgadinnye nemcsak magas karotinszinttel büszkélkedhet, de magas víztartalma miatt kiváló folyadékpótló gyümölcsöt is jelent a nyári kánikulában. Hidratál és barnít – kell ennél tökéletesebb nyári gyümölcs?

Brokkoli

A brokkolit sokan nem kedvelik, pedig bizony érdemes szeretni a sötétzöld gyümölcsöt. A citrusfélék mellett ugyanis ez az egyik legtöbb C-vitamint tartalmazó növény, egy adag brokkoliban több mint kétszer annyi C-vitamin van, mint egy citromban. A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunhiány elleni védekezésben, valamint a kollagén termelés elősegítésében, amely segít a szervezet gyors sebgyógyulásában. Tehát a karotin és a C-vitamin brokkoliban fellelhető kombinációja nemcsak a barnulásban segít, de a bőr kondícióját is javítja.

Spenót

A spenót olyan zöld leveles zöld, amelyről mindenkinek a menzai ételek jutnak eszükbe, pedig sokkal színesebb a felhasználhatósági skála. Tészták, sós és édes sütemények, főzelékek és saláták is készíthetők belőle. Érdemes rászokni, hiszen nemcsak barnító karotinban gazdag, de a szívet védő K-vitaminban is. Védi az ereket és erősíti a csontokat, amellett, hogy hozzásegít a barna bőrszín eléréséhez.

Paradicsom

A paradicsom az egyik legáltalánosabb élelmiszer, a tészta-mártásban, a ketchupban, a salátáinkban és a reggelinkben is megtalálható. A piros színe jelzi, hogy sok karotint tartalmaz, ráadásul szinte az egyetlen zöldség, amely gazdag likopinban, amely számos betegség, például szívbetegség, rák, szürkehályog és asztma megelőzésében játszik fontos szerepet. Érdemes tehát minél több paradicsomot „beleszerkeszteni” a mindennapi étrendünkbe, a testünk és a bőrünk meghálálja majd.
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...