Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Lábáztató sók – a természetes felfrissülés

2023. 03. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

A bőr a test legnagyobb szerve, és fontos, hogy minden egyes részét különleges odafigyeléssl ápoljuk. A gondoskodás az arc és a kezek mellett talán a lábak számára a legfontosabb, hiszen az egész napos használat kiadós regenerációt igényel. A lábáztató sók erre kínálnak megoldást.

Mi is az a lábáztató só?
 

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő lábáztató sók olyan természetes sókészítmények, amelyeknek a háztartási sónál jóval nagyobb kristályszemei egyből felismerhetők, és hatásuk rendkívül frissítő. Az emberek évszázadok óta használnak különböző fürdő- és lábáztató sókat, amelyek a tapasztalatok szerint hatékonyan enyhítik a különböző ízületi és izomfájdalmakat. A modern, tápanyagokban gazdag, tengeri sóból készül fürdősókészítmények pozitív hatása azonban ennél szerteágazóbb.

Természetesen a lábáztató sók használata nem váltja ki a gyógyszeres kezeléseket, és komolyabb tünetek megjelenése esetén mindenképpen fontos, hogy orvossal konzultáljunk a legjobb gyógymódról, ugyanakkor enyhébb fájdalmak esetén érdemes kihasználni a készítmény nyújtotta előnyöket. A lábáztató termékek ereje a rendszerességben rejlik, lehetőséget kínálva a fáradt végtagok megnyugtatására. A tengeri só holisztikus módon segít megőrizni a lábak egészségét, ellazítva a bőrt és az izmokat, gyógyító anyagokat juttatva a bőr felső rétegeibe, és javítva a hangulatot.

 

A lábáztató sók különleges előnyei

A tengeri sóval dúsított fürdő igen sok pozitív élettani hatással bírhat, ám mind közül az egyik legfontosabb a vérkeringés támogatása. A lábáztató sóval kevert meleg víz felpezsdíti a véráramlást, így támogatja a fárasztó napok utáni felfrissülést. A meleg sós fürdő megnyitja a pórusokat, és utat enged a méreganyagok távozásának, míg a sószemcsékben található magnézium segít visszatartani a bőr víztartalmát, illetve csillapíthatja az esetleges gyulladásokat. A lábáztató sók rendszeres használatával mindemellett csökkenthető az ízületek merevsége, a görcsök kialakulása és az általános lábfájdalom.

Lábáztató sók – a természetes felfrissülés

A tengeri só a bőr számára ugyanilyen pozitív hatással bír. A készítményben található ásványi anyagok hozzájárulhatnak a bőr fiatalon tartásához, míg a só kristályos szerkezete segít megszabadulni az elhalt hámrétegekről. A gyakori lábáztatás hosszú távon is hozzájárul a bőr puhaságának megőrzéséhez, valamint a kellemetlen lábszagok kialakulásának megelőzéséhez. A készítmény többek között levendula, feketenadálytő, mangó, kókusz, eper, eukaliptusz és citrus illatban is kapható.

 

A lábáztató sók használata

A különböző fürdősókat egyaránt adhatjuk fürdővízhez és használhatjuk csak a lábak felfrissítésére. Amennyiben fürdővízhez adagoljuk, néhány kanálnyi készítmény használata ajánlott, míg lábáztatás esetén háromnegyed vagy egy kanál só is elegendő lehet. Az optimális eredmény elérése érdekében melegítsük a vizet 36-38 °C hőmérsékletűre, és a fürdési időre számoljunk 10-20 percet. Miután végeztünk, öblítsük ki a kádat, illetve a lábáztató edényt, eltávolítva a visszamaradt sószemcséket. A fürdősók bárki számára alkalmazhatók, azonban bizonyos bőrbetegségek, nyílt sebek vagy égési sérülések esetén használatukkal várjunk, amíg a bőr teljes mértékben regenerálódik. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...