Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Mennyi edzés az igazi?

2015. 06. 16. 11:27
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Tény, hogy akik rendszeresen sportolnak és egészségesen élnek, jobban érzik magukat. A túlzásba vitt sportolás azonban túlterheléshez vezethet.
A rendszeres sportolás növeli a jó közérzetet, csökkenti a vérnyomást és segíti a fogyást. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy minél többet sportolunk, annál jobban érezzük magunkat. De valójában mennyi sport az egészséges? A tanulmányok azt mutatják, hogy a szív és érrendszeri betegségek kockázatát csökkenti a rendszeres sportolás. Ha megelőzés céljából edzünk, akkor a legoptimálisabb, ha hetente 2000-3000 kcal többlet kalóriát égetünk el, ami körülbelül egy 30-40 perces futóedzésnek felel meg naponta.
A túlzásba vitt sportolás azonban negatív következményekkel is járhat. Az emberek a szükségesnél többet edzenek, ha maratonra készülnek vagy ideálisra akarják alakítani a testüket. Extrém esetekben akár minden szabad percükben is sportolhatnak, munka előtt, ebédszünetben és munka után is. Az ellenőrizetlen edzés és egy stresszes hétköznap túlterheléses tünetegyüttest eredményezhet.
Ennek a figyelmeztető jelei lehetnek a rossz teljesítőképesség, a fáradt lábak vagy a koncentrációs zavar, ami már nem csak az edzés közben, hanem a mindennapok során is jelentkezhet. Az alvászavar is sokszor a szervezet túlzott igénybe vételével magyarázható. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, mindenképpen csökkenteni kell az edzést. Ne feledjük, hogy a fitnesztermekben képzett személyzet dolgozik, akik nem csak az edzéstervünk céljainak meghatározásában, de annak hatékony végrehajtásában és ellenőrzésében is segíteni tudnak. Ha kérdésünk van, forduljunk hozzájuk bizalommal. Amennyiben a túlterhelés tünetei egy-két hét után sem múlnak el, akkor feltétlen forduljon orvoshoz!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem