Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Miért ne hagyjuk otthon a papucsot, ha fürdőbe megyünk?

2021. 06. 08. 16:48
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség

A fürdőzésnek bizony létezik egy etikettje, aminek legfontosabb szabálya, hogy vannak olyan egészségügyi állapotok, amelyeknél kifejezetten tilos igénybe venni a szolgáltatást. Lényeges előírás az is, hogy a fürdőt csak alapos mosakodás után vegyük igénybe, illetve a lábmosó használata is mindig, mindenhol kötelező. A közös helyiségekben mindenképpen viseljünk műanyag papucsot, a úszómedencében pedig úszósapkát.

Előzzük meg a fertőzéseket!

A gomba- és szemölcsfertőzésre hajlamosak sajnos bármilyen nedves környezetben könnyen elkaphatják a kórt, így esetükben érdemes szokássá tenni a preventív szemléletet, hiszen ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk az ilyen típusú betegségek megelőzéséhez. Hogy valaki kevésbé legyen kitéve ezeknek a nyavalyáknak, ahhoz olyan helyen, ahol sok ember jár mezítláb, például a fürdőkben is, kötelezően papucsot vagy strandcipőt szükséges viselni.

A jó papucs nem csak meleg és kényelmes, de a gumitalpú papucs véd az elcsúszástól is. Éppen ezért enélkül soha ne menjünk fürdőbe, uszodába. Elsősorban a férfiak érzik úgy, hogy ez nem elég macsós, de ha jobban belegondolunk, a lábgomba és a szemölcs sem macsós, úgyhogy ez alapján lehet választani.

 

Vigyázat, csúszik!

Nem szabad elfelejteni, hogy a vizes környezet minden esetben csúszik! Figyeljünk rá, hogy olyan papucsot válasszunk, amelyiknek recés gumi a talpa, és a talppal érintkező felületén sem csúszkál a lábfejünk!

 

Milyen papucsot válasszak?

A legjobb az, amit egy mozdulattal fel tudunk venni, amikor kilépünk a medencéből. Persze a leglényegesebb mégis a már említett csúszásgátlás, amely lehetővé teszi a biztonságos mozgást, és egyben védi a lábat a nedves miliőben könnyen szaporodó baktériumok és gombák ellen. Mivel ezek a fertőzések viszonylag nehezen kezelhetők, tényleg fontos a megelőzés. Ezért a célszerű választás egyértelműen a gumitalpú strandpapucs, ami gyorsan megszárad még akkor is, ha zuhany alá lépünk bennük, hogy a fürdőzés vagy úszás után lemossuk magunkról a klóros vagy gyógyvizet.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem