Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Négy tipp, hogy tisztábbak legyünk

2022. 07. 11. 07:30
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Az az elkeserítő és egyben nem túl gusztusos igazság, hogy egy amerikai kutatás szerint az emberek 15 százaléka nem mos kezet miután felkeresett egy nyilvános mosdót. Nem tudjuk, itthon milyen lehet ez az arány, de még ha a magyarok lelkiismeretesebbek is e tekintetben, akkor sem biztos, hogy megfelelően szappanoznak.
A következő négy tanáccsal azonban közelebb kerülhetünk a tökéletes személyes higiéniához:

Kézmosás

Nedvesítsük be a kezünket meleg vagy hideg vízzel, majd habosítsuk fel a szappant - az valójában lényegtelen, hogy antibakteriális terméket használunk-e. Legalább húsz másodpercig dörzsöljük vele a kezünket mielőtt leöblítenénk.

Fültisztítás

Érdemes elfeledkezni a fülpiszka használatáról, mivel csak befelé toljuk vele a fülzsírt és még akár a dobhártyát is megsérthetjük. Ha problémánk akadna a felhalmozódásával, inkább tisztítassuk ki a fülünket egy fül-orr-gégésszel.

Lábköröm vágás

Használjunk külön, csak erre a célra fenntartott, tiszta ollót a lábkörmök karbantartásához. Vágjuk egyenesre, de ne túlságosan rövidre, így elkerülhetjük, hogy benőjön a köröm. Ne vágjuk le az elhalt bőrréteget, mert fertőzéshez vezethet.

Fogmosás

Egy borsónyi flouridos fogkrém és egy puha fogkefe elegendő a megfelelő fogmosáshoz. A kefét gyengéden mozgassuk előre-hátra a teljes fogsor felületén és a nyelvünkön. Naponta kétszer mossunk fogat két teljes percen át.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...