Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Női önutálat: le kellene végre szokni róla

2022. 07. 01. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Elgondolkodtató, hogy még a legszebbnek tartott hírességek is elégedetlenek a külsejükkel. Itt az ideje, hogy végre ne becsüljük alá annyira testi adottságainkat – függetlenül attól, hogy Hollywood vagy éppen Ráckeve az otthonunk.
„Nem szeretem a combjaimat, olyan középszerűek” – ez a mondat úgy hangzik, mintha ha valamelyik barátnőnk szokásos panaszáradatából bukkant volna elő, pedig ezt nem más, mint Scarlett Johansson mondta. Az idézet egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a negatív testkép minden ember életére hatással van, beleértve a világ a legszexisebbnek tartott nőit.
Mikor Barbara Walters a testéről kérdezte 2014 végén az akkor újdonsült anyukát, Johansson azt felelte: „ez egy jó test, nem mondanám, hogy különösebben figyelemreméltó”. Nem ő az egyetlen híresség, akiről kiderült, az önbizalomhiányosak sorát gazdagítja. Nemrégiben a Victoria’s Secret jelentetett meg egy videót, melyben az egyik modellük lekicsinylően hasonlítja magát társához.
Ha egy közismert szex szimbólum és egy fehérnemű topmodell nem képes rá, hogy gyönyörűnek lássa a testét, milyen lehetőségeik maradtak a „mindennapi” hölgyeknek? És még ha valójában elégedettek is a fizikumukkal, miért annyira elfogadhatatlan társadalmilag, hogy ezt be is vallják?

Meg kell törni az önutálat ördögi körét

Nagyon leegyszerűsítve a kérdést, jelentős iparágak épülnek az önutálatra – diétás italok, étvágycsökkentők, plasztikai sebészet – csak, hogy néhányat említsünk. Naponta számtalan különböző korú nő bonyolódik olyan beszélgetésbe, amit a kutatók angolul „fat talknak” neveznek. („- Olyan kövér vagyok.” – „Jaj, dehogy vagy kövér.” - „De, hatalmasak a combjaim.”) Általában megbélyegzik az olyan nőket, akik túlságosan magabiztosak. Ha Scarlett Johansson beismerte volna: „igen, valóban úgy gondolom, hogy szép testem van”, rögtön dübörögni kezdett volna a „népharag”, hogy mennyire öntelt, annak ellenére, hogy valóban gyönyörű és minden joga megvan hozzá, hogy ezt ki is jelentse.
Az egyik módja annak, hogy megtörjük ezt az ördögi kört, ha egy kis empátiával fordulunk önmagunk felé. Legközelebb, ha megszólal az a gonosz kis hang a fejünkben pizza evés közben, ami azt suttogja, „nem kéne ezt megenned, micsoda disznó vagy”, gondoljuk végig, vajon mondanánk-e ugyanezt az édesanyánknak vagy a húgunknak, a legjobb barátnőnknek? Ha nem hívnánk disznónak a nagyinkat, amiért élvezettel elfogyaszt egy hamburgert, akkor önmagunkkal se tegyük.
A következő lépés pedig, hogy dicsérjünk meg más nőket. Mondjuk meg a reggeli tejes kávénkat készítő pultos lánynak, hogy tetszik a fülbevalója, a velünk együtt ingázó nőnek, hogy nagyszerű a haja. Így nem csak a megdicsért hölgynek nőhet az önbizalma, de mi is jobban érezzük majd magunkat tőle.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...