Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Valentin-nap magas hőfokon

2023. 02. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Egészség
Küszöbön a szerelmesek ünnepe, amit sokan egy kellemes vacsorával ünnepelnek a nap végén. S hogy milyen ételek szerepelnek a Valentin-napi menüben? Lehetőség szerint olyanok, melyek elfogyasztása után még magasabb hőfokra gyúlnak az érzelmek! Jöjjön néhány vágykeltő alapanyag – egyszerűtől és különlegesig, olcsóbbtól az luxus kategóriásig – melyekkel garantált a siker a szerelmesek ünnepének estéjén!
A vágykeltő, szerelemre izzító ételeket afrodiziákumok nevezték el Aphrodité, a görög istennő után. Élelmiszer és a szex szorosan összefügg - a romantikus ételek, édességek szerelemre sarkallnak. A világ szinte minden táján kutatják, keresik az emberek, melyek azok az alapanyagok, melyek fogyasztása növeli a libidót. Vannak extrém ötletek, mint a japán gömbhal, a spanyol légy vagy az orrszarvú szarv férfiakra gyakorolt jótékony hatása, de ezek inkább a hiedelem kategóriába tartoznak. Néhány hétköznapi, valóban fogyasztható élelmiszer viszont tényleg alkalmas a nemi vágyak kiteljesítésére. Jöjjön a lista!
1. A csokoládé már önmagában is érzéki étel, amely fokozza a jókedvünket, „boldogsághormont” termel, ezáltal segít az ellazulásban. A jó minőségű étcsokoládé anandamidot és a feniletilamint tartalmaz, melyek fokozzák a szerotonin szintet. Bizonyított, hogy a csokoládé jó hatással van mind a nők mind a férfiak szerelmi életére, szinte azonnal élénkíti a nemi vágyat. Arról még vita van, hogy mennyi az ideális mennyiség, de egy közösen elfogyasztott csokoládé szelet még biztosan nem fog megártani senkinek.
2. A kagylót vagy az osztrigát valaki vagy szereti, vagy sem. Nem olcsó mulatság, beszerezni sem mindig könnyű, de nem hiányozhat ebből a felsorolásból. A kagylóknak nagyon magas a cink tartalma, amely emeli a hormonszintet, ennek köszönhetően kiváló afrodiziákum.
3.A spárga nemcsak különleges formájával és ízével, de e vitamin termelésével is kiemelkedik a zöldségek sorából. Azzal, hogy segíti az E-vitamin termelését, hozzájárul a nemi hormonok termelésének serkentéséhez. A spárga szerelmi vágykeltő hatása már régóta ismert, ezért szerepelhet például olyan művekben, mint a Káma Szutra vagy az Illatos Kert. Sütve, főzve, bármilyen formában megtartja pozitív tulajdonságait.
4. A csípős chili nem mindenki számára kellemes étel, de tény, hogy növeli a vérellátást, stimulálja az idegvégződéseket, így élénkít és felkorbácsolja a szenvedélyt. Ezzel együtt nem árt óvatosan bánni vele, mert ha túlzásba visszük, nagyon rossz irányba fordíthatja az esténket.
5. A zeller megjelenésében nem tartozik a legszexisebb élelmiszerek közé, de szép számban tartalmaz fito-androgéneket, melyek hasonlóak a tesztoszteronhoz, így növelhetik a szexuális vágyat.
6. A ginzengről nagyon sok jót olvashatunk a keringésre gyakorolt pozitív hatásától kezdve egészen az immunrendszer erősítéséig. Jó tudni, hogy a ginzeng fogyasztása nemcsak a nemi vágyat fokozza, de javítja az izmok teljesítőképességét is.
7. A gyömbér akár reszelt, akár olajos formában is remek kiegészítője lehet a Valentin-napi vacsorának. Serkenti a keringést, ráadásul élénkíti az agyat is, így jó irányba terelheti az estét. Viszont, ahogy a chilli esetében, itt is érdemes odafigyelni a mértékletességre.
8. Bár erős illata miatt sokan ódzkodnak tőle, de ahogy a spárga, úgy a fokhagyma is állandó szereplője az erotikára sarkalló feljegyzéseknek. Tágítja az ereket, javítja a keringést, segít elkerülni a potencia zavarokat. A zavaró szag elkerülhető, ha tabletta formájában fogyasztunk fokhagymát.
9. Már az ókorban ismerték a csodás küllemű gránátalmát és annak pozitív tulajdonságait. A gyümölcs Aphrodité jelképe volt, vagyis a szerelme almája volt a gránátalma - és már csak ezért is, erős afrodisztikus hatást tulajdonítottak neki. A gyümölcs C-vitamint, káliumot, kalciumot és flavonoidokat tartalmaz és erős antioxidáns hatású.
10. Végül jöjjenek a sokféle és közkedvelt csonthéjasok, a dióféléknek ugyanis szinte minden formája a középkor óta népszerű és bevált afrodiziákum. Magas cinktartalmának köszönhetően a makadámdió, a pekándió és a földimogyoró számít a leghatékonyabb vágykeltőnek, ezeket érdemes tehát – akár desszertként is – beiktatni a Valentin-napi vacsora összetevői közé.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...