Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő

+36 59 312353, +36 30 228 0880
Éjszakai fürdőzés
Szaunaszeánsz
Beutaló kérhető ide
Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő télen-nyáron várja a látogatókat. A Karcagon található strandfürdő többféle korszerű medencével, például úszó-és látványmedencével, illetve gyermekpancsolóval is rendelkezik. A fürdő nagy erőssége, hogy a környező kutakból is érkezik vízutánpótlás, a helyi hévíz kifejezetten gyógyhatású.
Karcag nyugati részén épült fel az az Akácliget Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, amely az év minden szakaszában látogatható. A nyár folyamán öt nyitott medence – gyógy-, látvány- és gyermekmedence, illetve három fedett medence áll fürdőzők rendelkezésére, télen a fedett medencén kívül két gyógymedence is nyitva áll.

Kicsiknek és nagyoknak

A 2004-ben épült látványmedencében sodrófolyosó, pezsgőfürdő és masszírozó részleg is található. 2013-ben újították fel a gyógy I. és II. medencéket, amelyekben buzgár, nyakzuhany, dögönyöző és vízágy is biztosítja a vendégek felhőtlen kikapcsolódását. Ugyanebben az évben alakították ki a szabványméretű uszodát (25x18 m), a tanuszodát, valamint az egyedi élményelemekkel megspékelt kétosztagú termálmedencét is.
A szintén az elmúlt években épült gyermekmedence két külön részből áll – az egyikben a csecsemők fürdőzhetnek, a másik részben pedig a két évesnél idősebb gyermekek pancsolhatnak. A két részt színes betonoszlopok választják el, megakadályozva az átjárhatóságot. A medence korszerű vízforgató rendszerrel és feszített víztükörrel rendelkezik.
A medence mindkét részében számos vízi játék biztosítja a gyerekek szórakozását (gumi fóka, teknős, bébi vízilófej, kiselefánt és egy csúszda). A környezet hangulatát a színes járda, az állatfigurás ülőpadok, az ivókút és a színes árnyékoló is feldobja.  A sportolni vágyók nyitott egy röplabdapályát is igénybe vehetnek nyáron. Az árak pedig kifejezetten barátiak, időszakos és napi kedvezmények is igénybe vehetőek.

Gyógyvíz a föld mélyéből

A strandfürdő egyik erőssége, hogy az ivóvízen túl két hévízi kútból is érkezik vízutánpótlás. A hévíz egy a fürdő közelében lévő 1497 méter mélységű kútból érkezik, a víz hőfoka kútfejen mérve 70 fokos. A helyi gyógyvíz jól alkalmazható különböző nőgyógyászati panaszok enyhítésére, mozgásszervi megbetegedések kezelésére, valamint bizonyos bőrbetegségek gyógyítására. A hévíz tisztaságát folyamatosan ellenőrzi a hatóság.
Csak azokba a medencékbe kerül vegyszeres fertőtlenítő (sósav, Na-hypoklorit, klórgáz) víz, amelyek szűrőforgatóval rendelkeznek – a látványmedencébe és az uszodába. Ezeknek a medencéknek a vízét addig nem engedik le, amíg a vízminősége megfelel az ivóvíz szabvány előírásainak.
 
 


A fenti információk utolsó ellenőrzésének napja: 2017-09-06
Részletesebb információkat a fürdő saját honlapján talál, ide kattintva.
Hibát találtam az adatokban
Kérdésem van

Fürdő elérhetőségei

Szóljon hozzá