Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Brigetio Gyógyfürdő Komárom
Nyitva van

Éjszakai fürdőzés
Szauna program
Élményfürdő, Gyógyfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Uszoda
Árak és információk


A Brigetio Gyógyfürdő szabadtéri medencéi 2024. május 18-án nyitnak.


A Brigetio Gyógyfürdő Komárom kulturált fürdőzési, szórakozási, gyógyulási lehetőséget kínál minden korosztály számára. A gyógyfürdő, a fedett uszoda és a szaunák egész évben, a strand pedig a nyári hónapokban várja a vendégeket.


Medencék

A fürdő beltéri részében három medence és egy pezsgőfürdő található. A gyógyfürdőben az OEP által finanszírozott kezelések szolgálják a gyógyulni vágyó vendégek igényeit. A beltéri gyógymedencébe a mozgássérült vendégek vízbe jutását ülőlift segíti. Ezen kívül még egy úszómedence és egy tanmedence található itt. 
A strandon kültéri csúszdás élménymedence, úszómedence és élményelemek teli gyermekmedencék állnak a vendégek rendelkezésére. A két szabadtéri gyógymedence egész évben látogatható. Az egyik gyógymedence 36-38 °C, a másik 30-33°C gyógyvízzel várja a vendégeket. A gyerekek számára egy játszótér is biztosított, ahol különböző csúszdák, mászókák, faházak közül lehet választani.  A strandon ezek mellett strandröplabda-, kosárlabda- és lábteniszpálya is található, és gyakran rendeznek a fürdőben sport és szórakoztató programokat.

Szaunák 

A magas hőfokok szerelmeseit két finn szauna és egy rönkszauna várja. A szauna-kert kialakításakor a természetes anyagok – a fa, a kő és a cserép – használatát tartották szem előtt. A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét. A római kori hangulatot idéző belső térben két finn szauna, egy gőzszauna, egy Kneipp taposó, valamint egy sószoba is kialakításra került. A sószoba a szauna világon kívül helyezkedik el. Hetente többször tartanak szaunaszeánszokat és havi rendszerességgel éjszakai fürdőzést, ilyenkor a szaunák meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek. Heti két napon – kedd és vasárnap – a szaunavilág kizárólag  fürdőruhamentesen vehető igénybe!

Gyógyvíz

A  helyi termálvíz már 1967-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, és akkoriban vezették be a város hideg vizes strandjára is. A fürdő természetesen azóta rengeteget fejlődött, ám világhírű termálvize a régi. A gyógyvíz az alábbi betegségek kezelésére alkalmazható hatásosan: degeneratív gerinc és izületi betegségek, baleseti ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja (porckorongsérv műtét utáni állapot, balesetek után kialakult mozgásszervi elváltozások), gyulladásos reumatológiai betegségek nem akut szakaszában. 

Járja be a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt egy virtuális túrán!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

Nézze meg a szabadtéri medencéket, melyek közül a 2 gyógymedence télen is várja a fürdőzni vágyókat!


A szaunák: Tekintse meg a fedett medencéket is! 

Nézze meg a Brigetio fürdőről készült drónvideókat is!Hova kiránduljunk a környéken?

Komárom határváros a Duna partján. A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje - 1850 és 1871 között épült. Az UNESCO Világörökségi Várományosi Listáján szereplő, klasszicista stílusú hadtörténeti műemlék lenyűgöző látványt nyújt hatalmas, precízen faragott kövekből épített falaival, a védműveket borító 3-4 méter vastag földtakarójával és több kilométer hosszú földalatti folyosórendszerével (kazamata-hálózatával). Az Igmándi Erődben, a komáromi erődrendszer legfiatalabb és legdélibb tagjában állandó kiállításokkal várják a látogatókat márciustól novemberig. A Szabadság tér története Komárom város történetével szorosan összefügg. A Városháza alagsorában kapott helyet Dr. Juba Ferenc magyar tengerészettörténeti gyűjteménye. A Magyar kereskedelmi- és haditengerészet történeti kiállítást is megtekinthetjük, a múzeum bejáratának két oldalán felállított két horgony az első magyar Duna-tengerjáró hajónak, a Budapestnek és a Szegednek az emlékét őrzi. A komáromi Klapka György Múzeum kiállításán a brigetioi ásatások freskó- és tárgyi leletei, valamint az 1998 nyarán talált szarkofágok láthatók. Különlegesség még a Komáromi Lovas Színház, ami büszke arra, hogy örökre beírta nevét a magyar színháztörténelembe.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Brigetio Gyógyfürdő Komárom aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...

Szállások a fürdő közelében